Politerno > Україна і світ > Звільнено одного з начальників СБУ, якого звинувачували в організації повістки для журналіста-розслідувача

Звільнено одного з начальників СБУ, якого звинувачували в організації повістки для журналіста-розслідувача

  • 2 Травня, 2024
  • 229 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Іллю Вітюка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний указ глави держави.

“Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України”, – йдеться в указі.

Що відомо про Вітюка

Нагадаємо, на початку квітня журналісти “Слідство.Інфо” оприлюднили матеріал, у якому стверджували, що родичі Вітюка мають елітну нерухомість. Зокрема, його дружина придбала квартиру вартістю 20 млн гривень, яка знаходиться в центрі Києва.

За кілька днів після того, як було оприлюднено розслідування, його автору намагалися вручити повістку нібито за вказівкою співробітника СБУ. Видання “Слідство.Інфо” звинуватило Вітюка у спробі помсти за допомогою співробітників ТЦК.

Голова СБУ Василь Малюк на тлі таких скандалів вирішив усунути Вітюка від виконання обов’язків. Його відправили на фронт.

При цьому Національне агентство з протидії корупції розпочало перевірку способу життя Вітюка через інформацію у ЗМІ.

Читайте також: Розвідка Великої Британії повідомила про допит ще одного заступника Шойгу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE