Politerno > Україна і світ > Український морський дрон Magura атакував російську авіацію зенітними ракетами

Український морський дрон Magura атакував російську авіацію зенітними ракетами

  • 7 Травня, 2024
  • 280 Переглядів
  • 0

На кадрах з російських ЗМІ видно, що морський безпілотник Magura V5, яким Спецпідрозділ Group 13 ГУР Міноборони України знищив російський швидкісний катер в Чорному морі 6 травня, є носієм зенітних ракет Р-73.

Про це пише видання “Мілітарний“, яке дослідило відео з російських ЗМІ.

За даними росіян, на фото безпілотника, знятому з вертольота видно, що одна ракета відсутня. Дрон начебто встиг випустити її по російському гелікоптеру Ми-8, однак не влучив.

Експерти “Мілітарного” відзначають, що на відео помітно появу на борту безпілотника надбудови, що за своїми контурами нагадує радянську зенітну ракету класу “повітря-повітря” Р-73.

 

Також можна зробити висновок, що “зенітні морські дрони” продовжують нести бойову частину та можуть уражати кораблі супротивника, адже після критичних уражень безпілотника – відбувся потужний вибух.

Детонація українського морського дрона внаслідок ураження російським гелікоптером Ка-29, 6 травня 2024 року

Р-73 це авіаційна ракета ближнього радіусу, однак вона може запускатися і з наземних установок. Для її наведення не потрібний радар або інші системи, адже вона оснащена власною тепловою головкою самонаведення.

“Пускова установка має направляючі для двох ракет. З високою ймовірністю, вона стабілізована для компенсації морської качки та є поворотною. Ймовірно, для захоплення цілі використовується ГСН самої ракети”, – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, в уряді Іспанії заявили, що Україна вже отримала ракети до систем ППО Patriot, які їй передали Іспанія та інші союзники.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE