Politerno > Україна і світ > “Слуги народу” не голосували за надання Залужному та Костенко звання Почесних громадян Києва

“Слуги народу” не голосували за надання Залужному та Костенко звання Почесних громадян Києва

  • 8 Травня, 2024
  • 523 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуги народу” у Київраді не голосувала за надання Валерію Залужному та Ліні Костенко звання Почесних громадян Києва. Під час голосування вся фракція у повному складі покинула сесійну залу.

Про це повідомив екснардеп Борислав Береза.

“Слуги народу” в Київраді відмовилися голосувати за надання статусу почесного громадянина міста Києва Валерію Залужному та Ліні Костенко. Фракція покинула залу під час голосування”, – йдеться у дописі.

За словами депутата Дмитра Білоцерковця, 12 депутатів Київської міської ради від фракції “Слуга народу” відмовилися голосувати. Вони виступили, сказали, що не братимуть у цьому участь, та вийшли з залу.

Він припустив, що депутати-“слуги” таким чином виконали розпорядження з Офісу президента.

“Пан Вітренко (голова фракції “Слуга народу” в Київраді), мабуть, отримав дзвінок з Офісу президента. Або від Єрмака, або від Кулеби, і після цього зробили такий демарш. Ми ж всі розуміємо, що вони виконують лише політичну волю Банкової, політичну волю Офісу. Я хочу нагадати, що ще у 2022 році такий статус отримав Сирський, і тоді “слуги народу” голосували “за”, – зазначив Білоцерковець.

Народний депутат VIII скликання Борислав Береза також дав оцінку вчинку “слуг”.

“Якщо ви не бачили ніколи раніше, як виглядає холуйство та ницість, то зараз ви зможете побачити його, якщо подивитесь на голосування в Київраді. Саме “слуги народу” є тими, про кого я говорю. Вони на догоду Офісу президента проявили свою лояльність владі і відмовилися голосувати за надання статусу почесного громадянина Києва Ліні Костенко та Валерію Залужному. Посіпаки є посіпаки. Лояльність владі їх хвилює більше, ніж подяка тим, хто захищав Київ, звільняв Київщину. Подяка тим, хто своєю творчістю прославляє Україну”, – наголосив Береза.

Нагадаємо, постійні представники країн-членів Євросоюзу 8 травня схвалили передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні, що є останнім кроком для введення в дію цього механізму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE