Politerno > Україна і світ > У ЄС наблизили надання Україні коштів від заморожених активів РФ

У ЄС наблизили надання Україні коштів від заморожених активів РФ

  • 8 Травня, 2024
  • 152 Переглядів
  • 0

Постійні представники країн-членів Євросоюзу 8 травня схвалили передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні, що є останнім кроком для введення в дію цього механізму.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на бельгійське головування в Раді ЄС.

На засіданні в середу посли ЄС погодили в принципі “заходи щодо надзвичайних надходжень від знерухомлених активів Росії”.

“Кошти підуть на підтримку відбудови та військової оборони України в умовах російської агресії”, – додали в бельгійському головуванні.

Рішення постпредів ще має фіналізувати Рада Європейського Союзу.

У січні глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що між країнами-членами ЄС існує політична згода щодо використання надходжень від заморожених російських активів.

В лютому ЄС погодив інший важливий етап у своєму плані з використання заморожених активів Росії, пов’язаний із юридичними правилами зберігання надприбутків від активів.

У березні Боррель висунув план перенаправлення відсотків, зароблених на заморожених російських активах, до України. Відповідно до плану, 90% коштів повинні піти до фонду, який використовують для покриття вартості зброї для України.

Також у березні ми повідомляли, що Єврокомісія готується висунути пропозицію про конфіскацію для України від 15 до 20 млрд євро прибутків від заморожених в Європі суверенних активів Росії.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE