Politerno > Україна і світ > Зеленський звільнив Залужного з військової служби й відразу призначив послом у Британії

Зеленський звільнив Залужного з військової служби й відразу призначив послом у Британії

  • 9 Травня, 2024
  • 252 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звільнив ексголовнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного з військової служби.

Указ №309/2024 від 8 травня опублікований на сайті глави держави, передає Укрінформ.

У документі йдеться: «Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоровʼя з правом носіння військової форми одягу».

Указ про призначення Валерія Залужного послом з’явився відразу після його звільнення з військової служби.

“Призначити Залужного Валерія Федоровича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії”, – вказано у документі.

Залужний був головком ЗСУ з липня 2021 року. 8 лютого цього року Зеленський звільнив його та замінив на Олександра Сирського. Він пояснив це рішення необхідністю “перезавантаження менеджменту армії”. Наступного дня президент присвоїв Залужному звання Героя України.

7 березня Зеленський погодив призначення Залужного послом України у Великобританії. Відповідний указ президента може бути підписаний після отримання згоди британської сторони, що зазвичай займає кілька місяців. Коментуючи це рішення, Зеленський запевнив, що Залужний бачив для себе саме дипломатичний напрямок подальшої роботи.

9 березня видання “Дзеркало тижня” написало, що ще взимку військово-лікарська комісія визнала Залужного непридатним до служби, і в лютому він подав рапорт на звільнення з військової служби, щоб мати можливість і право зайнятися іншою справою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський своїм указом звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України, який очолював УДО з 2019 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE