Politerno > Тернопільщина > Чималу ділянку, прилеглу до Тернопільського ставу, пропонують під забудову

Чималу ділянку, прилеглу до Тернопільського ставу, пропонують під забудову

  • 14 Травня, 2024
  • 1648 Переглядів
  • 0

Білецька сільрада виставила на аукціон земельну ділянку площею 5.6812 га, яка прилягає до Тернопільського ставу.

Інформацію про аукціон оприлюднено на ресурсі Smarttender.

Ділянка розташована за межами села Біла на території Білецької сільської ради Тернопільського району. Пропонують її для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

Стартова ціна – 33,4 млн грн. Кадастровий номер лоту – 6125280700:01:012:9999.

Заявки приймаються до 6 червня, аукціон відбудеться 7 червня.

В розділі про обтяження прав на земельну ділянку та обмеження у використанні земель зазначено, що є охоронна зона навколо (уздовж)об’єкта енергетичної системи площею 0.0189 га, водоохоронна зона площею 2,4414 га. Пам’ятки культурної спадщини та/або їх території, площею 0,1374 га. Прибережна захисна смуга вздовж річок, навколо водойм та на островах площею 2,4414 га. Зона охорони археологічного культурного шару площею 5,6812 га. Умова додержання природоохоронних вимог або виконання визначених робіт площею 5,6812 га. Регіональні ландшафтні парки площею 5,6812 га. Зони стаціонарної рекреації регіональних ландшафтних парків площею 5,6812 га. Охоронна зона пам’ятки культурної спадщини площею 5,6812 га.

Наразі це вперше землю, прилеглу до Тернопільського ставу, продають на аукціоні. До цього усі здійснені забудови провели через корупційні схеми, від яких місцеві бюджети нічого не виграли. Зокрема, мова про так звану реконструкцію елінгів, яка перетворилася на котеджне містечко для тернопільських скоробагатьків, віллу місцевого забудовника Ігоря Гуди, для зведення якої незаконно вирубали частину лісу. По обидвох забудовах були відкриті кримінальні провадження, але гроші все вирішують, тому місцеві багатії і далі насолоджуються проживанням у незаконно зведених маєтках.

Читайте також: “Готель Богдана зі Збаража”. Як Сергій Надал “завів” у Тернопіль гроші Коломойського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE