Politerno > Україна і світ > Кількість загиблих через удар по “Епіцентру” зросла, встановлюють зниклих безвісти. Відео моменту удару зсередини

Кількість загиблих через удар по “Епіцентру” зросла, встановлюють зниклих безвісти. Відео моменту удару зсередини

  • 26 Травня, 2024
  • 278 Переглядів
  • 0

Кількість загиблих внаслідок російських авіаударів по будівельному гіпермаркету у Харкові 25 травня зросла до 14.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та Харківська ОВА.

Кількість постраждалих – 25 людей, серед них 14-річний хлопець.

ОГП писав про 13 загиблих, однак місцева влада після цього повідомила про 14.

Всіх, хто втратив зв’язок з близькими, просять звернутися до працівників штабу слідчого управління або на 102.

Родичів першої лінії закликають здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації тіл.

Пошук людей триває.

Правоохоронці розповіли про зниклих після атаки працівників та відвідувачів гіпермаркету, а також їхніх родичів, які звертаються за допомогою.

Менеджер із продажів у відділі лаків і фарб, старший продавець, промоутер – працівники “Епіцентру”, які, за словами начальника слідчого управління Головного управління національної поліції в Харківській області Сергія Болвінова, під час удару перебували у приміщенні. Станом на вечір 25 травня їх вважали зниклими безвісти.

Також пізно ввечері до правоохоронців звернулася 20-річна дівчина, вся родина якої в день трагедії пішла за покупками до гіпермаркету. Її рідні, зокрема 12-річна сестра та мама, не відповідали на дзвінки. Батько дівчини перебуває в лікарні – він отримав контузію.

Болвінов також розповів про чоловіка, який шукав дружину, разом з якою працював в “Епіцентрі”. Він врятувався завдяки тому, що під час удару перебував ближче до виходу з торгового центру.

Поліціянт також опублікував фото дівчини, яка не дочекалася повернення з роботи свого батька – одного з працівників гіпермаркету.

Як зазначає очільник слідчого управління, у людей, які звертаються за допомогою у пошуку рідних, беруть зразки ДНК. Лише так фахівці зможуть ідентифікувати тіла загиблих.

8-річний Михайло – один із тих, хто вже пройшов процедуру відбору ДНК. Він разом із мамою намагається знайти батька, який зник після влучання в “Епіцентр”.

“Всі ці люди тримаються стійко, незважаючи на такі страшні події. Зараз головне завдання – знайти та впізнати кожного, хто загинув після жорстокої атаки. Повернути їх рідним”, – зазначив у повідомленні Сергій Болвінов.

Аби знайти поранених і загиблих, правоохоронці вивчають кожну секунду записів з відеокамер, на яких зафіксовано влучання в гіпермаркет. Відео містяться на вцілілих після удару серверах, які вдалося винести зі зруйнованого приміщення.

 

“На відео, з яким зараз працюють слідчі, – момент удару. Чітко видно, що люди абсолютно не були готові до такої атаки, перебували на робочих місцях та займалися своїми справами”, – прокоментував записи Сергій Болвінов.

Нагадаємо, після 19 години 25 травня росіяни завдали чергового удару по центру Харкова влучивши в район щільної житлової забудови, відомо про 18 постраждалих, серед яких 13-річний хлопець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE