Politerno > Україна і світ > В американському штаті Делавер суд узявся за сина Байдена

В американському штаті Делавер суд узявся за сина Байдена

  • 3 Червня, 2024
  • 224 Переглядів
  • 0

3 червня в американському штаті Делавер розпочався судовий процес над Гантером Байденом, якому оголосили три кримінальні звинувачення у зв’язку з незаконним придбанням і зберіганням зброї під нібито дією наркотиків у 2018 році.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на CBS News.

Син президента США прибув до суду вранці в понеділок, пізніше до нього долучилась перша леді Джилл Байден. Сам президент на суді не був, але в окремій заяві висловив підтримку синові, відмовившись оцінювати судовий процес.

Гантеру Байдену оголосили звинувачення у вересні 2023 року. За всіма трьома пунктами йому загрожує максимум до 25 років позбавлення волі та штраф у розмірі 750 тисяч доларів.

Йдеться про епізод жовтня 2018 року, коли син президента США “свідомо зробив неправдиву та фіктивну письмову заяву”, купуючи револьвер Colt Cobra 38SPL: продавцеві зброї у штаті Делавер він сказав, що наркотиків не вживає.

Звинувачення оголосили після того, як у суді розпалась угода між Байденом-молодшим і прокурорами, згідно з якою син президента США уникнув би судового процесу та кримінальної відповідальності.

Адвокати Гантера Байдена засудили звинувачення і заявили, що вони є “неконституційними” і “безпрецедентними”.

Як відомо, журі присяжних визнало Дональда Трампа винним за всіма 34-ма звинуваченнями в кримінальній справі в Нью-Йорку. 

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії віцепрезидентки, а не президента не применшує рівня підтримки України з боку США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE