Politerno > Тернопільщина > 54% опитаних тернополян вважають, що Надала більше не можна обирати мером

54% опитаних тернополян вважають, що Надала більше не можна обирати мером

  • 5 Червня, 2024
  • 1919 Переглядів
  • 0

Рівень довіри до міського голови Тернополя Сергія Надали вирівнявся з рівнем цілковитої недовіри. Обидва ці показники складають 19%.

Це продемонстрували результати 9-го Всеукраїнського муніципального опитування.

За даними дослідження, 19% опитаних вважають, що мер повинен якнайшвидше покинути свою посаду, щоб не шкодити місту. Водночас 19% вважають, що мера потрібно переобрати на наступний термін.  

Ще 54% опитаних переконані, що Надал може допрацювати чинну каденцію, але вже на найближчих виборах необхідно обрати іншого очільника Тернополя.

Істотно зменшилась кількість жителів міста, які вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. Якщо у травні 2021 року так вважали 70% опитаних, то тепер лише 53%.

Оцінюючи різноманітні комунальні послуги, опитані тернополяни відзначили, що найгірше надаються послуги з водопостачання та опалення.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Дані були зібрані у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

Вибірка складалася з 16,800 постійних жителів 21 міст, віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки, було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Вибірка була розподілена у відповідності із поділом міст Центральною виборчою комісією на виборчі округи. Для процедури відбору респондентів були використані випадковий маршрут і правило дня народження. Отримані дані були зважені по статі та віку. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Читайте також: Сергій Надал дав вказівку своєму підлеглому ексміліціонеру розсилати тернополянам повістки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE