Politerno > Україна і світ > Для Байдена безпека України не означає її членство в НАТО, вкотре згадав про корупцію

Для Байдена безпека України не означає її членство в НАТО, вкотре згадав про корупцію

  • 5 Червня, 2024
  • 235 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що Росію необхідно позбавити можливості повторно окупувати територію України у майбутньому, але це не обов’язково передбачає українське членство в НАТО.

Журнал TIMES опублікував інтерв’ю з президентом США Джо Байденом. Зокрема, журналісти цікавилися позицією лідера Сполучених Штатів щодо вступу України у НАТО.

Лідер США зазначив, що у Вашингтоні прагнуть співпрацювати з Києвом так само як і з іншими партнерами. Тобто, зокрема, США має забезпечити українцям можливість захищатися. Для цього Сполучені Штати постачають ЗСУ необхідне озброєння. 

Джо Байден пояснив свою позицію. Він розповів про враження від відвідин України за часів, коли він був сенатором та віцепрезидентом. 

Саме корупція, на думку очільника Білого дому, і є першочерговою перешкодою для членства України у НАТО. Водночас лідер США закликав західні країни продовжити підтримку України, аби ЗСУ мали можливість подолати російську армію та зберегти незалежність країни. 

В іншому ж випадку, якщо РФ переможе, зростатиме напруга та нестабільність на кордонах усіх країн, які межують з Росією, Балканами та Білорусією.

Також президент США запевнив, що подальша військова допомога для України жодним чином не наближає Північноатлантичний альянс до прямого зіткнення з РФ. 

Нагадаємо, на думку військового експерта Романа Світана, скасування заборони на застосування західних озброєнь у російському прикордонні вже призвело до того, що країна-агресор Росія змушена була прибрати авіаційну техніку з двох аеродромів, розташованих у Бєлгородській області. А після успішних ударів HIMARS по ворожих установках С-300 їх також відведуть на більшу відстань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE