Politerno > Тернопільщина > Тернопільська облрада не підтримала заяву Труша про складання повноважень депутата: чи вважатиметься він тепер прогульником

Тернопільська облрада не підтримала заяву Труша про складання повноважень депутата: чи вважатиметься він тепер прогульником

  • 28 Червня, 2024
  • 274 Переглядів
  • 0

На сесії Тернопільської облради 7 скликання розглянули заяву Володимира Труша про складання його депутатських повноважень. Це рішення не підтримали.

Про це повідомила заступниця уповноваженого представника депутатської фракції “Європейська солідарність” Ірина Шумада.

За її словами, рішення щодо заяви Володимира Труша не прийняли, тому що за нього проголовували 27 депутатів, тобто не було більшості голосів, потрібно щонайменше 33.

“Перед будь-яким складанням повноважень, потрібно прозвітувати перед виборцями, надати звіт про роботу. І якщо не буде ніяких питань і зауважень, то можливо депутати проголосували би за таку заяву. Але знаючи, що Володимир Труш перебуває в Україні, то до честі було би прийти в сесійну залу, подякувати за роботу, подякувати жителям Тернопільщини, бо вони сподівалися, що особливо пан Володимир, який веде партію в списках до Тернопільської обласної ради, таки би мала закінчити цю каденцію”, — каже Ірина Шумада.

За коментарем щодо заяв про відкликання Володимира Труша та Ярослава Захарківа кореспонденти Суспільного звернулися до обласної організації партії “Слуга народу” в Тернопільській області.

Прессекретар Сергій Балуцький повідомив, що наразі ситуацію не коментують.

Натомість ситуацію прокоментував виконувач обов’язків голови обласної ради Володимир Болєщук.

“На жаль, не було домовленості по припиненню повноважень депутатів. У цих питаннях я вбачаю політику. Депутат написав заяву про складення повноважень. Не голосувати ці питання, на мій погляд, дуже дивно. Наступний депутат має зайти, люди обрали, комісія призначає. Депутат самостійно прийняв рішення припинити повноваження. Але тут включилися якісь певні політичні моменти, тому рішення не були прийняті”.

На запитання, чи можуть на сесії проголосувати за складання повноважень депутатів без їх присутності, Володимир Болєщук відповів:

“Депутат написав заяву. Згідно з регламентом ми ставимо його на голосування. Немає потреби в присутності депутатів”.

Також під час сесії представили нового депутата від партії «Слуга народу». Ним став головний лікар Кременецької лікарні Павло Кисіль. Обранець замінив ексдепутата Ігоря Жмінку, якого позбавили депутатського мандата та партійного квитка в обласному осередку партії «Слуга народу», пише Захід.

Натомість імена нових депутатів, які б мали замінити Ярослава Захарківа, який виїхав за кордон і вже після цього попросив позбавити його мандату, та замість Труша, не озвучили. Хоча, за даними Заходу, обласна ТВК вже позбавила обох згаданих депутатів їхніх повноважень. Чи є Труш досі депутатом, якщо облрада не підтримала заяви про його бажання скласти повноваження, в раді чітко ніхто не пояснив.

У квітні в інформаційному просторі Тернопілля виник скандал через звинувачення керівництва ЗУНу у спробі забезпечити бронювання Трушу як викладачу цього вишу. Нагадаємо, лейтенанта запасу Володимира Труша все ще не мобілізували, бо чомусь невідомо, де він стоїть на обліку.

Читайте також: Обвал та затоплення: негода продемонструвала “якість” моста, який “підмочив” репутацію Трушу ще 3 роки тому

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE