Politerno > Блоги > Василь Облещук > “Батьківщина” викриває схему поширення фейкових новин щодо ймовірного підкупу виборців

“Батьківщина” викриває схему поширення фейкових новин щодо ймовірного підкупу виборців

Згідно з офіційним повідомленням відділу комунікації поліції ГУНП в Тернопільській області, 10 лютого поточного року правоохоронці зареєстрували в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за частиною 2 статті 160 ККУ – підкуп виборця, учасника референдуму.

Підставою цього стало звернення громадянина обласного центру про те, що нібито йому на мобільний телефон зателефонував невідомий і запропонував 1000 гр. за агітацію на користь одного з кандидатів в Президенти України.

Ми звернулися до органів поліції для з’ясуванння результатів проведених оперативно-розшукових заходів по встановленню особи дозвонювача та публічного оприлюднення результатів.

Це єдине повідомлення запустило відлагоджений механізм поширення фейкових новин та чуток за допомогою анонімних інтернет-сайтів та «ботів», підконтрольних Тернопільському осередку БПП «Солідарність», метою якого є «очерніння» місцевої організації «Батьківщина» та лідера партії Ю. Тимошенко.

Зокрема, з одного сайту на інший мандрує та клонується брехлива інформація, в якій бездоказово звинувачуються партійні структури «Батьківщини» у підкупі виборців. Політтехнологи від БПП розуміють, що пересічний громадянин України не буде розбиратися де правда, а де брехня. Їхнє завдання – посіяти в головах виборців сумнів в діях своїх політичних опонентів, «обляпати» їх брудом від якого важко відмитися. 100 разів вони повторюють брехню, і ось – люди сприймають цю новину як абсолютно правдиву і доказану.

Ця технологія поширення бруду була впроваджена політтехнологами «Партії регіонів», а зараз її взяли на озброєння ідеологи передвиборчої боротьби обласного штабу кандидата в Президенти України П.Порошенко.

Залишається лише одне питання, а хто ж дав поштовх такому ланцюгу подій? Хто це першоджерело, хто ж все-таки обдзвонює людей з пропозиціями підкупу? Тут, і довго думати не приходиться – берете людину і просите подзвонити з різних телефонів різним людям і саме головне представитися працівником виборчого штабу «Батьківщина». І все – провокація готова!

Шановні жителі області, Тернопільський обласний виборчий штаб «Батьківщини» ніколи не займався, не займається, та не планує займатися підкупом виборців в будь-яких формах.

При виявленні фактів підкупу виборців Просимо Вас особисто звертатися в ГУ Національної поліції в Тернопільській області з повідомленнями про вказані протиправні дії.

Також, звертаємось до усіх жителів області з проханням, у випадку отримання таких підозрілих дзвінків, недовіряти їм, а пере провірити надану вам інформацію, звернувшись особисто в обласний штаб «Батьківщини» чи зателефонувавши у приймальну нашої партійної організації за телефоном: (0352)52-24-19 або за телефоном «гарячої» лінії (068)6640056.

Читайте також: Опоненти “Батьківщини” пропонують громадянам винагороду від імені партії

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE