Politerno > Блоги > Богдан Брич > Майдан: історія, яку своїм подвигом творили українці

Майдан: історія, яку своїм подвигом творили українці

Сьогодні взяв участь у круглому столі щодо подій Революції Гідності на факультеті історії Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Розповів присутнім студентам та педколективу власну історію тої незабутньої зими 2013-2014 років. Чому приїхав на Майдан, як розгорталось протистояння народу і режиму Януковича, що на мою думку стало причиною протестів та їх ескалації, якою була атмосфера серед активістів, як був поранений 18 лютого під час мирної ходи, та чим усе закінчилось і чи закінчилось взагалі.

Власне результати Революції Гідності, її продовження у головах та серцях українців, зміни яких ми так і не дочекались… стали темою подальшого обговорення за круглим столом з майбутніми істориками.

Молодь мене дуже потішила, адже задається дуже важливими, по-філософськи глибокими питаннями. Найважливішим з яких я б виокремив – чи досягла Революція своєї мити? Чи відбулись ті докорінні зміни в країні, задля яких народ і виходив на майдани столиці й міст в регіонах?

Звичайно що ні. Революція, як відзначає молодь, змінила ментальність українців, однозначно. Люди вже ніколи не будуть такими, як були до тих буремних подій. Та чи змінилась система? Олігархи та керовані ними політики зуміли провести тиху контрреволюцію, котра реставрувала корупцію і, як наслідок, призвела до відкочування економіки на рівень дореволюційних часів. А без стабільності в економіці, покращення рівня життя, соціальної справедливості… втрачається бажання боротись. Люди повально виїжджають з країни у пошуках кращої долі. Як було помічено під час дискусії, активних людей, здатних і бажаючих боротись, завжди набагато менше. Але Майдан їх народив і вони продовжують боротьбу. Всі великі справи в історії людства реалізовувались прогресивною меншістю і це також розуміють молоді люди. Що зайвий раз потішило мене і надихнуло працювати для їхнього майбутнього, майбутнього наступних поколінь. З такою молоддю ми все зможемо! Слава Україні!

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE