Politerno > Блоги > Вячеслав Ільченко > Про маніпуляції з порівнянням вартості ліків при Тимошенко і при Супрун

Про маніпуляції з порівнянням вартості ліків при Тимошенко і при Супрун

Я тут побачив красиву картинку порівняння вартості ліків при Тимошенко і при Супрун (лінк дам в першому коменті).

Тепер слідкуйте за руками, я покажу, як вас дурять і виводять з-під удару справжніх винуватців.

Перш за все, порівняння некоректне. Супрун – не прем’єр-міністр, а Тимошенко – не міністр охорони здоров’я. Коректно порівнювати міністра з міністром, бо закупівля ліків – це його сфера діяльності. Так от міністром охорони здоров’я в другому уряді Тимошенко (це 2008 рік) був Василь Князевич.

Князевич був призначений в уряд по квоті партії “Наша України”, і був особистим лікарем Ющенка. Тому його ім’я в таких порівняльних картинках і вирішили не писати – а то можна вийти на самих себе.

Друга маніпуляція. Для порівняння вибраний лише один препарат – топотекан. Специфічний дуже медикамент, протиракового спектру. Він був прийнятий на озброєння медициною тільки в жовтні 2007 р., тож станом на 2008 рік це був новий і рідкісний препарат, який випускала тільки одна фірма – GlaxoSmithKline. Відповідно, тоді він був малодоступний і дорогий. А дженеріки на основі цього препарату (тобто, дешеві аналоги) були розроблені тільки в листопаді 2010 р., що й зумовило його різке здешевлення. Т. ч. цей препарат при Князевичі купити дешево було неможливо чисто фізично.

Ну, і контрольний в голову. Мало кому відомо, але в листопаді 2009 р. Віктор Ющенко дав доручення СБУ перевірити ціноутворення на ліки в аптеках і причетність до цього Тимошенко. Розслідування не знайшло НІЧОГО.
https://www.pravda.com.ua/news/2009/11/4/4288105/

Вячеслав Ільченко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE