Politerno > Блоги > Назар Наджога > Тернопільська міська рада на порозі розколу разом з міською “Свободою”

Тернопільська міська рада на порозі розколу разом з міською “Свободою”

Днями Сергій Надал публічно підтримав Максима Черкашина з “Голосу”. На жовтень пророкують позачергові місцеві вибори, і, крім замовлених на осінь бігбордів, очільник Тернополя вирішив посилитися новою політ силою.

Списати непотрібну «Свободу» Сергій Надал вирішив показово – через свого заступника Леоніда Бицюру. Тепер в очікуванні скандал.

Кажуть, що керівник штабу «Свободи» Олексій Кайда, якого Надал підпільно підставив у 2014 році під час парламентських виборів, вже налаштував партійну верхівку на розправу. Цитата злопам’ятного Олексія Кайди у спецвипуску «Вільне Життя» про те, що міський голова зобов’язаний підтримати заступника-однопартійця достатньо красномовна. Колишній голова облради натякнув, що міського голову можуть виключити з партії.

Цитата Олексія Кайди:

«І як би хто не маніпулював, якби не намагався використати рейтинг діючого мера-свободівця, тернополяни – мудрі люди та усвідомлюють: логічно, що міський голова буде підтримувати свого заступника, однопартійця Леоніда Бицюру. Інакше б він просто вже не належав до «Свободи», котра є монолітною партією з багаторічною історією».

Звичайно, Сергій Надал сконцентрував в своїх руках потужний фінансовий ресурс. Але те, що Тягнибока вже не влаштовують дрібні подачки дуже очевидно. «Свобода» дуже розраховувала на парламентську підтримку Тернополя. Назріває гучний розкол.

Вже перша ж міська сесія на початку серпня перетвориться на поле бою. Як поведе себе фракція стосовно Надала невідомо. Цілком ймовірно, що інструментом помсти стане все той же Бицюра.

Зовсім скоро назовні потече компромат. Осінні вибори будуть не такими мирними як зараз. Хоча й зараз “мирними” не зовсім їх назвеш.

Назар Наджога

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE