Politerno > Україна і світ > Сергій Князєв показав людей, підозрюваних у вбивстві Шеремета

Сергій Князєв показав людей, підозрюваних у вбивстві Шеремета

  • 8 Лютого, 2017
  • 1593 Переглядів
  • 0

Начальник Національної поліції Сергій Князєв показав людей, підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Слідство дозволило оголосити інформацію про деяких осіб, які можливо причетні, або є свідками убивства журналіста Павла Шеремета.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час прес-конфернеції у середу.

Начальник Нацполіції Сергій Князєв представив відео на якому зафіксовані підозрювані особи.
Він розповів, що відео з камер спостереження зафіксувало в різні дні на одних і тих самих місцях одних і тих само людей біля місця проживання Шеремета, які можуть бути причетними до його вбивства.

“На нічному відео зафіксовано осіб, що закладали вибухівку в автомобіль, а також їх маршрут руху. Вперше злочинці фіксуються на Ярославовому Яру, повертають на вулицю Івана Франка, де особа схожа на жінку закладає вибухівку під автомобіль, що займає близько 10 секунд. Після цього чоловік із жінкою звертають на вулицю Липинського, проходять вулицю Гончара та вулицю Бульварно-Кудрявську”, – розповів Князєв.

За його словами, на відеоматеріалах за годину до вбивства зафіксовано жінку замасковану перукою та окулярами, що могла бути причетна до злочину. Також було встановлено місце звідки імовірно ця жінка могла провести детонацію вибухівки.

Слідчі показали відео, та прокоментували переміщення підозрюваних напередодні та в день вбивства.

 

Як передає УП, для вбивства одного з керівників Української правди Павла Шеремета використали елементи протипіхотної міни МОН-50.
Про це повідомив на брифінгу заступник голови Національної поліції України – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко.
“В автомобілі Subaru стався вибух саморобного вибухового пристрою осколково-фугасної дії з електричним способом приведення в дію”, – сказав він.
За словами Вакуленка, цей пристрій було виготовлено кустарним способом з використанням елементів протипіхотної міни направленої дії МОН-50 та електродетонатору типу ЕДП. Міна була закріплена мінімум двома магнітами на днищі авто зовні під водійським сидінням.

Вакуленко також повідомив, що у пристрої використовувалась вибухова речовина гексоген.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE