Politerno > Тернопільщина > Степан Барна розповів про здобутки і плани на 2017 рік

Степан Барна розповів про здобутки і плани на 2017 рік

  • 11 Лютого, 2017
  • 1746 Переглядів
  • 0

Голова Тернопільської ОДА дав інтерв’ю “Місту”, у якому зазначив, що має амбітні плани побудувати у 2017 році магістральні дороги у напрямках Тернопіль – Львів та Тернопіль – Кременець.

“Однозначно. Ми повинні, по-перше, зробити якісними магістралі, які з’єднують нашу область з прикордонними областями (Львівською, Чернінецькою) і з центральною Україною, а, по-друге, відродити (бо вони знищені ) дороги між нашими містечками, селищами, селами. На ці цілі у 2016 році з Держбюджету залучено майже 300 млн. гривень, з місцевих бюджетів – 130 мільйонів.  Цьогоріч ці показники ми повинні як мінімум подвоїти. Ставимо, зокрема, перед собою і всіма, хто до цього причетний, таке амбітне завдання – побудувати у 2017 році магістральні дороги у напрямках Тернопіль – Львів та Тернопіль – Кременець. Маємо намір також мобілізувати максимум зусиль та коштів новоутворених об’єднаних громад, щоб серйозно покращити якість доріг місцевого значення. До речі, процес об’єднання громад в області триває, а ті місцеві ради, які зробили цей рішучий крок (їх 36 ), вже у минулому році реально відчули переваги об’єднання, найперше – серйозним зростанням місцевих бюджетів навіть у 5 – 8 разів!” – ділиться амбітними планами Степан Степанович.

За його словами, в минулому році в області розпочалося хоча й невелике, але суттєве зростання чисельності поголів’я тваринництва у сільськогосподарських підприємствах, 4,8% – корів. Планується підтримувати цю тенденцію, у тому числі й за рахунок дотацій на продукцію тваринництва, передбачених державою. Серед пріоритетів АПК – птахівництво. ПАТ «Птахофабрика Тернопільська» завершено будівництво нових пташників на 230 тисяч курей- несучок. Є всі підстави стверджувати, що з виробництва й реалізації яєць область твердо займатиме одне з перших місць в Україні – понад 500млн. штук у рік.

На думку губернатора, позитивною є динаміка розвитку у будівельній галузі, а також із залучення в економіку області іноземних інвестицій, хоча в останньому ще не досягнуто бажаних результатів. Саме тому продовжується робота в напрямку максимальної популяризації інвестиційних переваг області. 14 лютого в Києві в Українському домі буде проведено міжнародну презентацію області «Благословенне Тернопілля».

Очільник ОДА наголосив, що в області, хоч і не настільки, як би цього йому хотілося, але реально зростають соціальні стандарти. Зокрема, розмір заробітної платні за останні два роки зріс майже вдвоє – у грудні 2016 року він складав 4780 гривень. У 2017 році планується створити як мінімум 8 тисяч нових робочих місць у виробничій та бізнесовій сферах.

“У 2017 році планується здійснити ряд конкретних економічних заходів, які дадуть можливість реанімувати колись успішні підприємства, зокрема, ВАТ Бережанський цегельний завод «Керамік», ПП «Збаразький сирзавод», ТОВ «ЛГЗ Калганов», філію «Монастириський молочний завод» ТзОВ «Продагроальянс», а також відкрити біля десятка нових виробництв у Шумському, Теребовлянському, Козівському, Кременецькому районах, на що буде залучено понад 600 млн. гривень інвестицій. Обсяг промислового виробництва зросте на 5,7 %” – впевнений Барна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE