Politerno > Україна і світ > Гройсман: блокування поставок вугілля – це віялові відключення в Україні

Гройсман: блокування поставок вугілля – це віялові відключення в Україні

  • 13 Лютого, 2017
  • 1560 Переглядів
  • 0

Блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Про це повідомляє УП з посиланням на коментар прем’єр-міністра, озвученого в ефірі ТРК “Україна” ввечері 12 лютого.

За словами Гройсмана, боротьба з контрабандою необхідна, проте така боротьба не має ставити під загрозу електро- і теплопостачання громадян.

“З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинку, житло, квартири громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи … це означає тільки одне – зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити – я думаю, що ні”, – повідомив Гройсман, пише Інтерфакс-Україна.

Володимир Гройсман підкреслив, що підтриує боротьбу з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.
В той же час він підкреслив: “Якщо ми запитаємо, чи є у нас довіра до українських кордонів і лінії розмежування, щодо торгівлі контрабандним товаром – у мене такої довіри немає. І тут я готовий повністю приєднатися до жорсткої боротьби проти контрабанди, але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких повинно бути світло і тепло”.

Також він добавив : “Якщо є питання контрабанди, жорсткий публічний контроль буквально в он-лайн режимі, все те, що стосується невеликої групи товарів, наприклад вугілля, і те, що потрібно для виробництва металургії в країні, треба визначити ці товари, перелік і забезпечити публічне просування в Україну”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE