Politerno > Україна і світ > ДБРівці увірвалися у музей, де Порошенко відкрив виставку картин – суть справи від блогера (Документи)

ДБРівці увірвалися у музей, де Порошенко відкрив виставку картин – суть справи від блогера (Документи)

Співробітники ДБР увірвалися до музею Івана Гончара, де Петро Порошенко відкрив виставку картин, щодо незаконного переміщення через кордон яких його викликали в бюро.

У соцмережі на сторінці музею повідомили, що правоохоронці вторглися до музею незаконно: “без рішення суду” та ще й зламали вхідні двері.

У зв’язку з цим директор музею подав заяву до поліції̈ про пошкодження майна.

“Яке судове рішення? Виламали двері, забороняли дзвонити по телефону. Не пояснювали нічого. Я намагався телефонувати власнику колекції для дозволу на перегляд колекції. Забороняли.

Пояснювали, що оглянуть приміщення відповідно своїм посадовим обов’язкам, що вони мають право громадські приміщення оглядати.

Це приміщення комунальної власності. Я був там, але двері виламали в експозицію. Можливо, вони виносять роботи десь. Ніхто не показував рішення суду. Я був у кабінеті, вони самі проломилися, навіть не попередили, що ламають двері”, – повідомив Петро Гонча.

Повідомляється, що представники ДБР знаходяться у приміщенні музею та не пускають туди керівництво та журналістів.

Згодом директору музею вдалося потрапити всередину, де “ДБР описує колекцію та все фіксує”.

У музеї Гончара “вимагають від влади пояснення цих дій”.

Згодом у ДБР повідомили ЗМІ, що в музеї проводять слідчі дії: “Там проходять слідчі дії, які проводяться слідчими ДБР. Щодо змісту дій, які проводяться в музеї Гончара, немає дозволу слідчого на їхнє оприлюднення”.

На прохання прокоментувати заяву директора музею про незаконне проникнення ДБР у будівлю і його звернення за цим фактом у поліцію в держбюро заявили: “Це його право”.

Також у ДБР відмовилися уточнити, чи пред’являли директорові музею підстави для проведення слідчих дій, посилаючись на відсутність дозволу слідчого.

Водночас, як повідомив сам музей у Facebook, слідчі ДБР описують колекцію картин на виставці й усе фіксують. Там також додали, що наразі директор музею Петро Гончар перебуває в залі.

За інформацією Телегра-каналу Лиса правда by Kuksin, у залі з картинами Петро Порошенко розмістив в золоту рамку платіжне доручення, де фірма Vernon Hlding Limited отримала від нього 4,8 мільйона у валюті за ці ж картини

“На перший погляд, Порошенко їх офіційно купив. Насправді ні. Просто вивів гроші на підконтрольну йому офшорну компанію. Адже Vernon Holdings Ltd володів акціями Липецької фабрики Рошен Петра Порошенка, а її бенефіціаром цієї офшорки був Сергій Зайцев. Зайцев – формальний бенефіціар усієї корпорації Рошен.

Підсумовуючи: Порошенко купив картини сам у себе та вивів з України мільйони гривень у безподаткову зону на Британські Віргінські острови.

Мабуть тому, слідчі ДБР і намагаються потрапити зараз до зали, а їх туди не пускають. Бо всередині – явка з повинною.”, – зазначив блогер.

Автор також стверджує, що за день до купівлі картин за 4,8 мільйона фунтів стерлінгів, менеджера Рошену Сергія Зайцева було виведено з Vernon Holdings Ltd, “аби на папері Порошенко не купував картини сам у себе”.

“Угода купівлі, згідно платіжного доручення (https://t.me/baldtrue/1864) відбулася 12 вересня 2013 року.

А от 11 вересня 2013 року Сергій Зайцев продає всі акції в Vernon Holdings Ltd містеру Дієдеріку Петрус Науде (Mr. Diederick Petrus Naude) по одному долару за штуку.”,  – підкреслює блогер.

Він зазначає, що окрім платіжного доручення – в золотих рамках є ще митні декларації.

“На них не зупинявся. Якщо цікаво: розмитнювала картини Брокерська контра 777 яка в основному займається імпортом/експортом продукції Рошен”,  – додає автор каналу.


Як відомо, що сьогодні, 26 травня, Петро Порошенко мав з’явитися на допит у Держбюро розслідувань на допит у справі незаконного переміщення 43 картин відомих художників. Натомість він разом із дружиною відкрив у Музеї Гончара виставку картин – тих самих, щодо незаконного переміщення яких його й викликали в ДБР.

Порошенко також додав, що з кожною картиною виставлена митна декларація, яка підтверджує законність ввезення кожної з них.

Слідчі Держбюро намагалися передати повістку через дружину Порошенка Марину, повідомив «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відомство. Пізніше адвокат п’ятого президента Ігор Головань заявив у Facebook, що цього так і не сталося.

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило првадження через прослуховування розмови експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE