Politerno > Україна і світ > Експосли США з демократичного табору оприлюднили спільну заяву щодо “плівок Деркача”

Експосли США з демократичного табору оприлюднили спільну заяву щодо “плівок Деркача”

  • 26 Травня, 2020
  • 861 Переглядів
  • 0

Колишні посли США в Україні, переважно з демократичного табору, заявили про спробу втягнути Україну в американські внутрішні справи.

Заяву розміщено на сайті Атлантичної ради.

“Ми розчаровані зусиллями по впровадженню України у внутрішню політику Америки в міру наближення президентських виборів в США в 2020 році. Ці зусилля просувають помилковий і отруйний наратив, щоб послабити відносини між Сполученими Штатами і Україною і сіяти поділ всередині наших двох країн.

Ми рішуче засуджуємо ці зусилля з розділення наших двох країн і закликаємо посадових осіб обох країн уникати кроків, які тільки підірвуть двосторонні відносини, і відштовхнуть наші країни одну від одної”,  – зазначили колишні посли.

Дипломати також нагадали, що Успіх України в розвитку як незалежної, стабільної, демократичної держави з сильною ринковою економікою, прив’язаною до європейських інституцій, підсилює інтерес США до більш стабільної і безпечної Європи.

Список послів, які підписали заяву:

  • Посол (у відставці) Роман Попадюк – 1 посол США в Україні

  • Посол (у відставці) Стівен Пайфер – 3 посол США в Україні (спеціальний помічник Президента США Білла Клінтона з 1996 по 1997 рр.)

  • Посол (у відставці) Карлос Паскуаль – 4 посол США в Україні (спеціальний помічник Президента США Білла Клінтона з 1998 по 2000 рр.)

  • Посол (у відставці) Джон Гербст – 5 посол США в Україні

  • Посол (у відставці) Вільям Тейлор – 6-й посол США в Україні

  • Посол (у відставці) Джон Теффт – 7 посол США в Україні (при президенті Бараку Обамі)

  • Посол (у відставці) Марі Йованович – 9 посол США в Україні (при президенті Бараку Обамі)

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднивт аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У Порошенка “плівки” назвали спробою вплинути на ставлення США до України, а сам Порошенко назвав аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобов’язав Офіс генерального прокурора розпочати справу щодо втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

А президент Володимир Зеленський заявив, що покарання для його попередників, зокрема, Петра Порошенка, ще попереду.

У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”, а в Трампа кажуть, що це лише “вершина айсберга”.

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направить повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

Державне бюро розслідувань відкрило првадження через прослуховування розмови експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE