Politerno > Україна і світ > ДБР відкрило справу через прослуховування розмови Порошенка з Байденом

ДБР відкрило справу через прослуховування розмови Порошенка з Байденом

  • 25 Травня, 2020
  • 1074 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань відкрило првадження через прослуховування розмови експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомив співрозмовник “Української правди” у правоохоронних органах.

Відомство розслідуватиме справу через прослушку в кабінеті Порошенка.

Згідно з документом, незаконне використання технічних засобів отримання інформації могло заподіяти шкоду державним інтересам.

19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У Порошенка “плівки” назвали спробою вплинути на ставлення США до України, а сам Порошенко назвав аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобов’язав Офіс генерального прокурора розпочати справу щодо втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

А президент Володимир Зеленський заявив, що покарання для його попередників, зокрема, Петра Порошенка, ще попереду.

У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”, а в Трампа кажуть, що це лише “вершина айсберга”.

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направить повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE