Politerno > Україна і світ > Сенатський комітет направив повістку в рамках розслідування дій Хантера Байдена

Сенатський комітет направив повістку в рамках розслідування дій Хантера Байдена

  • 21 Травня, 2020
  • 1195 Переглядів
  • 0

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направить повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

Про це пише “Голос Америки”.

Сенатори, які входять до складу Комітету з внутрішньої безпеки та питань державного управління, проголосували за партійним принципом. Вісім республіканців підтримали резолюцію, що вимагає надати документи, що стосуються роботи Байдена-молодшого в українській енергетичній компанії Burisma, тоді як шість демократів висловилися проти.

Більшість комітету хоче розслідувати підозри про наявність конфлікту інтересів між роботою Хантера Байдена в Україні та роботою його батька на посаді віцепрезидента в українському напрямку за часів Барака Обами. 


Читайте також:
У Байдена вважають “плівки Деркача” частиною спроб РФ нашкодити йому, а в Трампа кажуть, що це лише “вершина айсберга”

Пропозиція направити повістку з метою отримати інформацію від компанії Blue Star Strategies, фірми, яка співпрацювала з Burisma, виходила від глави комітету Рона Джонсона.

Мета розслідування цієї справи відповісти на “багато відкритих запитань щодо потенційного конфлікту інтересів та масштабу використання представниками Burisma особистих зв’язків з високопосадовцями адміністрації Обами для отримання доступу та можливого впливу на американські урядові установи”.

Як відомо, комітет Сенату США з питань національної безпеки і урядових відносин повинен був вирішити, чи вимагати в Blue Star Strategies документи, датовані від 2013 року до теперішнього часу, пов’язані з її роботою Burisma.

Демократи виступають проти цього розслідування, стверджуючи, що його єдина мета – зашкодити передвиборчій кампанії колишнього віце-президента Байдена.

Нагадаємо, 19 травня нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

Експрезидент Петро Порошенко назвав опрілюднені нардепом Андрієм Деркачем аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE