Politerno > Тернопільщина > До Зарваниці прибула чудотворна ікона Лику Христового – ВІДЕО

До Зарваниці прибула чудотворна ікона Лику Христового – ВІДЕО

  • 13 Лютого, 2017
  • 1416 Переглядів
  • 0

12 лютого до Зарваниці прибула чудотворна ікона Лику Христового

Про це інформує прес-служба Тернопільської ОДА.

Голова Тернопільської адміністрації Степан Барна у неділю зранку відвідав Марійський духовний центр, аби поклонитися та зустріти на теренах області унікальну реліквію часів земного життя Спасителя – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа, йдеться в повідомленні.

«Під час перебування однієї з найбільших святинь християнства – Образу Ісуса Христа з Едесси наше завдання зробити все для того, щоб кожен прочанин міг почувати себе комфортно у Зарваниці та у м.Тернопіль, а перебування усіх під час Літургій – безпечним. Саме тому органи державної влади, служби з надзвичайних ситуацій, поліції, служби автомобільних доріг зробили все, щоб був доступний доїзд і люди мали можливість унікальної зустрічі зі Святинею. Ці дні мають стати днями спільної молитви за Україну, за перемогу і за майбутнє нашої Держави», – зазначив Степан Барна.

Науковці розглядають ікону як одне із найдавніших зображень лику Христа, що дійшли до наших днів. Оригінал Святині зберігається в особистій захристії Папи Римського у Ватикані. Процес передачі та транспортування Мандиліону вимагає дотримання суворих правил безпеки.

За сприяння Благодійного фонду Ігора Гуди, здолавши великий шлях, реліквія прибула на Тернопільщині. Для привселюдного почитання, святиня буде виставлена з 12 по 15 лютого у Марійському духовному центрі, а з 16 по 22 лютого – у Соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у місті Тернопіль.

«Ми дуже хотіли, щоб у цей нелегкий час ця Ікона прибула в Україну. Це важливо для духовного піднесення нашого народу та національної єдності. Для того, щоб народ просив Ісуса за мир і спокій в Україні. Я вірю, що Ісус вислухає ці молитви, і в Україні запанує мир, повернуться наші хлопці-бійці, а також ті, хто у складний економічний час полишив домівки у пошуках заробітку. Повернеться наша земля, яку загарбали, і Україна стане європейською, багатою, могутньою державою», – зазначив Високопреосвящений Архиєпископ Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

Історія Нерукотворного образу оповита багатьма переказами. Він є особливою реліквією для християн. Починаючи з 1870 року, це лише третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і тільки вдруге, як Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

На початку 2015 року свята реліквія вперше з’явилася в Україні. Сотні тисяч вірян мали унікальну можливість приступити до образу Нерукотворного Спаса у Соборі Святого Юра у Львові.

Появу святині в Україні трактують, як символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливим знаком надії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE