Politerno > Тернопільщина > В Українському домі у Києві відбулась презентація “Благословенне Тернопілля”

В Українському домі у Києві відбулась презентація “Благословенне Тернопілля”

  • 14 Лютого, 2017
  • 1901 Переглядів
  • 0

 В Українському домі у Києві відбулась презентація краю “Благословенне Тернопілля”. На презентації був присутній посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

«Дуже приємно, що ось так все професійно організоване. І кияни, і гості, і посли, мої колеги, тут присутні», – сказав Міхеїл Уклеба.

Посол Грузії в Україні також додав, що йому дуже приємно, що такий прекрасний регіон як Тернопільщина так гідно презентований в Києві.

“Прекрасний захід, бачимо величезну кількість наших тернополян. Тернополян, які проживають зараз на території Тернопільської області, але є й величезна кількість тих тернополян, які колись виїхали, покинули межі нашого благословенного краю і на сьогоднішній день досягнули великих успіхів в інших містах, в інших країнах”, – заявив  народний депутат Тарас Юрик, котрий також був присутній на заході.

Нардеп також підкреслив, що подібні заходи варто проводити щороку для того, щоб тернополяни трималися разом.

Він додав: “Тернопіль він нагадує… навіть сам вигляд Тернопільської області нагадує серце. І справді ми вважаємо Тернопільщину духовним серцем України. І вірю в те, що Тернопільська область обов’язково буде в епіцентрі усіх патріотичних, національних процесів, які будуть розвиватися в нашій країні. І Тернопіль обов’язково буде центром не лише туристичним. Я впевнений, що і економічним. І в усіх сенсах він буде розвиватися максимально швидко”.

Презентація краю «Благословенне Тернопілля», що проходить в Українському домі у Києві, є популяризацією як культурно-історичної спадщини Тернопільської області, так і її промислово-економічних здобутків. Про це під час заходу говорив і народний депутат України Олег Барна.

“Тут присутні посли багатьох країн. Тут присутні люди з нашої Тернопільщини, які живуть в Києві, але співпрацюють із іншими країнами. Тобто популяризація нашого рідного краю фактично призводить до того, що українці усвідомлюють великий мистецький, культурний, економічний, промисловий потенціал України в цілому”, – зазначив Барна.
Він також додав, що завдяки подібним заходам Тернопільщина показує, що їй є чим пишатися.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE