Politerno > Тернопільщина > Степан Барна – важливо відпрацювати варіант реінтеграції ОРДЛО до складу України

Степан Барна – важливо відпрацювати варіант реінтеграції ОРДЛО до складу України

  • 14 Лютого, 2017
  • 1646 Переглядів
  • 0

Голова Тернопільської обласної адміністрації, Степан Барна вважає, що у держави на сьогоднішній день є достатньо ресурсів, аби забезпечити оптимальне функціонування енергетичної системи України.

Про це він заявив у вівторок, 14 лютого, під час прямого ефіру на телеканалі 112.

При цьому він зауважив, що вироблення стратегії енергозабезпечення – є давно назрілою потребою. І те, що уряд активно взявся до цього є вкрай важливим.

“Що зараз потрібно усім нам? Це забезпечення максимально «мінімального» споживання енергетичних ресурсів, які є в країні. Без цього рух вперед неможливий. Насправді проблема енергетичної незалежності України має місце не рік, і не два, а вже друге десятиліття. Зараз вона досягла критичної межі. Але, в історії мають місце багато прикладів – коли саме в такі критичні моменти з’являється найбільш оптимальне рішення”, – підкреслив очіільник ОДА.

Степан Барна нагадав, що у 90-х роках Україна вже починала боротьбу з енергетичною залежністю від Росії. Цей процес особливо активізувався у 2005-2010 років – тоді стимулювали до внутрішнього споживання вугілля і внутрішнього видобутку газу. Водночас він зауважив, що процес переходу до більш економного споживання та застосування альтернативних видів палива – є доволі непростим, повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

“Як Голова обласної адміністрації зазначу, наприклад, для того, щоб зменшити споживання газу на 20% в системі освіти, треба було близько 100 млн грн направити на переобладнання паливних. Плюс потрібно було здійснити цілий комплекс енергоефективних заходів – заміну вікон, утеплення дахів тощо. Так само і в рамках всієї України – ми потребуємо цілого комплексу заходів. Тобто, перехід на економне споживання – це не просто, але потрібно”, – зазначив Степан Барна.

Коментуючи можливість повної блокади окупованих територій України, Степан Барна зауважив, що на Сході України залишаються проживати ті, хто має проукраїнську позицію. Тому важливо відпрацювати варіант бачення розвитку подій, який дасть можливість реінтегрувати Донецьку та Луганську області до складу України.

Відповідаючи на запитання ведучих телеканалу 112 щодо підтримки від МВФ (Меморандум про надання Україні $1 млрд чергового траншу мають підписати за кілька днів – ред.), Голова Тернопільської ОДА зазначив, що кошти МВФ надає тоді, коли відчуває впевненість в ефективності їхнього використання.

Він вважає, що “політика, яка сьогодні ведеться Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом є чіткою і зрозумілою для міжнародних організацій. Цього не було б, якби не було довіри до тих кроків, які сьогодні здійснюються урядом, і до тих реформ, які впроваджує Україна”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE