Politerno > Україна і світ > Під носом уряду мільярдні оборудки, а українцям віялові відключення

Під носом уряду мільярдні оборудки, а українцям віялові відключення

  • 14 Лютого, 2017
  • 1793 Переглядів
  • 0

Антикризовий енергетичний штаб уряду має проаналізувати, куди ділися мільярдні кошти, які заробив на війні ДТЕК.

Про це вчора у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв .

За словами Соболєва, згідно з офіційними статистичними даними та даними з офіційного сайту ДТЕК, Україна експортувала за перше півріччя антрацитового вугілля до країн ЄС, США, в Азію і навіть в Африку близько 800 тисяч тон, а «готової електроенергії, якої тепер не вистачає і не знають, куди поділася, – 4 млрд 16,9 млн кВт/год».

«З минулого березня на схемі «Роттердам+» ДТЕК, найбільшою енергогенеруючою компанією, яка виробляє теплову енергетику, зароблено майже 95% з 10 млрд. грн», – повідомив нардеп.

До того ж Соболєв нагадав, що першою обіцянкою прем’єр-міністра Гройсмана при вступі на посаду було припинення роботи схеми «Роттердам+», яка є корупційною і яка знищує нашу промисловість.

«10 млрд грн витягли з кишень громадян, промислових підприємств. Ці гроші пішли на прямий підкуп депутатів, який відбувався в парламенті і за його межами», – розповів парламентар.

На його думку, перше, що має проаналізувати антикризовий енергетичний штаб уряду – де знаходяться мільярдні кошти, які заробив ДТЕК тільки за перше півріччя, а це близько 85 млн дол. і ще близько 53 млн дол. за спільний експорт електроенергії і вугілля?

«Питання: як близько 5 млрд грн було отримано за цими оборудками, які відбуваються прямо під носом в уряду та всієї правоохоронної системи. А нам розповідають про віялові відключення електроенергії, плачуть, що нема вугілля?» – обурився Соболєв.

Водночас, за його словами, ключове питання навіть не у вугіллі, а в тому, скільки Україна втрачає на торгівлі з окупованими територіями.

«За підрахунками активістів, за цей період пройшло максимум 20% вагонів з вугіллям, а решта – це йшли ешелони з комплектуючими, металом і навіть порохом. Кажуть, що так піклуються про громадян, які там проживають», – зауважив заступник голови «Батьківщини».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE