Politerno > Україна і світ > Понад 50% українців за двомовність радіо і ТБ – опитування

Понад 50% українців за двомовність радіо і ТБ – опитування

  • 25 Червня, 2019
  • 1037 Переглядів
  • Comments Off

Більше 50% українців підтримують мовлення на телеканалах та радіостанціях російською та українською, але при цьому хочуть, щоб українська переважала.

Результати соціологічного дослідження “Сприйняття українцями телерадіоефіру: результати дослідження громадської думки” Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) на замовлення Національної ради презентували в Укрінформі.

“На запитання “Якою мовою в Україні мають здійснювати мовлення телеканали та радіостанції?” 23,6% респондентів відповіли, що лише українською, 52,8% – і українською, і російською, але українська мова має переважати”, – цитує видання члена Нацради Сергія Костинського.

Також зазначається, що понад 60% респондентів підтримують збільшення державою кількості українського та україномовного контенту в теле і радіо ефірах вітчизняних телеканалів і радіостанцій.

Згідно з повідомленням, дослідження проводилося КМІС протягом травня-червня, опитано 2021 респондента у 110 населених пунктах за винятком Криму та ОРДЛО.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної. Відповідне рішення проголосував 261 народний депутат України.

20 травня члени Ради Безпеки ООН проголосували проти проведення засідання, ініційованого делегацією РФ щодо українського закону про мову.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE