Politerno > Україна і світ > Генштаб заявив, що близько 300 важкопоранених бійців з “Азовсталі” вивезли до окупованих Новоазовська та Оленівки

Генштаб заявив, що близько 300 важкопоранених бійців з “Азовсталі” вивезли до окупованих Новоазовська та Оленівки

  • 17 Травня, 2022
  • 1035 Переглядів
  • 0

У Генштабі ЗСУ повідомили, що гарнізон “Маріуполь” виконав поставлене бойове завдання, командирам підрозділів віддано наказ зберегти життя особового складу.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

“Гарнізон “Маріуполь” виконав поставлене бойове завдання. Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на “Азовсталі”,  зберегти життя особового складу. Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України”, – зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

У Генштабі повідомили, що в понеділок розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську (територія ОРДО).

“Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території “Азовсталі”, тривають. 

У свою чергу, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що спільно ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна Гвардія, Прикордонна служба розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату “Азовсталь” оборонців Маріуполя.

“Завдяки оборонцям Маріуполя ми отримали критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. На жаль, ми не маємо можливості деблокувати Азовсталь військовим шляхом. Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу – зберегти життя оборонців Маріуполя”, – наголосила Маляр.

Нагадаємо, іноземні ЗМІ повідомили, що з території заводу “Азовсталь” в Маріуполі у підконтрольний росіянам Новоазовськ виїхали автобуси з українськими військовими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE