Politerno > Україна і світ > Регіони: ракети у 20-кілометровій зоні до кордону з ЄС, Донбас у вогні, обстріл Первомайського

Регіони: ракети у 20-кілометровій зоні до кордону з ЄС, Донбас у вогні, обстріл Первомайського

  • 17 Травня, 2022
  • 1129 Переглядів
  • 0

Вночі 17 травня окупанти завдали ракетні удари по Львівській, Чернігівській та Сумській областях, Харків нарешті не обстрілювали. Ввечері обстріляли Первомайське в Миколаївській області, у Луганській та Донецькій областях – значні руйнування та жертви.

Про це свідчить оперативна інформація голів областей станом на 8-му ранку 17 травная.

Чернігівщина: о 5 ранку – ракетний удар по селищу Десна. За попередньою інформацією, є постраждалі. Деталі щодо наслідків уточнюються.

Сумщина: п’ять ракетних ударів по Охтирці – пошкоджено дитячий садок, їдальня, приватні та багатоповерхові будинки.

Щонайменше троє поранених цивільних людей. З’ясовується детальна інформація про наслідки ударів та постраждалих осіб. 

Львівська область: одна ракета влучила у військовий об‘єкт (Яворівський район). Постраждалих та жертв немає. За попередньою інформацією, силами ППО збито три крилаті ракети. (ОВА повідомила також про пошкодження залізничної інфраструктури). 

“Цієї ночі на Львівщині було дві повітряні тривоги та 2 масові хвилі ракетних вильотів. У Львові жодна ракета не приземлилась. Добре спрацювали сили ППО. Тому ми не знаємо чи було наше місто ціллю на цей раз.

У одному із сіл Яворівського району уламки ракети частково пошкодили об’єкт залізничної інфраструктури. В навколишніх будинках повилітали шибки. І це все у 20 кілометровій зоні до кордону з Європейським Союзом.

Це справді була одна із найбільших атак на Львівську область за кількістю ракет.

Що буде відбуватись далі передбачити важко. Тому ходіть в укриття!

Не знімайте прильотів ракет чи роботи ППО. Такі відео потрібні московській агентурі. Не уподібнюйтесь русні, будь ласка. Бережіть себе і допомагайте фронту!”, – написав мер Львова.

Харків: ніч без обстрілів, з повітряними тривогами. 

Протягом доби по області ворог відкрив вогонь по населеним пунктам Харківського та Чугуївського районів. 

Загалом протягом доби по області отримали поранення 9 осіб, 2 людини загинули.

Луганщина: два потужних авіаудари, постійні артобстріли усієї території. 

У Сєвєродонецьку розбиті два корпуси лікарні та будівля науково-виробничого об’єднання “Імпульс”. Маємо десятьох загиблих та трьох поранених

Також у Сєвєродонецьку зруйновані магазин будівельних матеріалів та чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки – в Рубіжному, два – в Лисичанську.

Донеччина: уся лінія фронту під постійними масованими обстрілами. Є поранені та загиблі. За добу – 8 вбитих, 6 поранених. 

За добу пошкоджено 32 житлових будинки, школа, інститут, 9 промислових об’єктів.

В результаті нічних обстрілів знову знеструмлено м. Красногорівка. Зараз займаються проведенням ремонтних робіт.

Обстріли по позиціях тривають, ЗСУ ситуацію контролюють.

Миколаївщина: ввечері внаслідок обстрілу смт Первомайське Первомайської громади пошкоджена п’ятиповерхівка та житловий будинок, жертв немає.

На Херсонщині ситуація стабільно критична, значні пошкодження та руйнування, окупанти намагаються встановити свої порядки в області.

Відносно спокійно ніч минула в решті областей. 

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ повідомили, що гарнізон “Маріуполь” виконав поставлене бойове завдання, командирам підрозділів віддано наказ зберегти життя особового складу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE