Politerno > Тернопільщина > Журналісти запитували у депутатів щодо голосування по Генплану

Журналісти запитували у депутатів щодо голосування по Генплану

  • 16 Лютого, 2017
  • 1865 Переглядів
  • 0

Питання змін до Генерального плану Тернополя можуть винести на розгляд найближчої сесії Тернопільської міської ради (24 лютого 2016 р.).

Любов Вовк запитувала у депутатів, чи готові вони голосувати, та які зауваження і думки мають з приводу прийняття Генплану.

Про це йдеться а сторінці “Ради бізнесу Тернопілля” у Facebook.

1. Андрій Артимович (фракція ВО «Батьківщина»):
Є дуже багато змін, які треба внести до Генерального плану. Але чи будуть вони внесені – цього я не знаю. Залежить від тієї більшості, яка буде працювати в сесійній залі. Кожна фракція збереться і скаже свою думку з цього приводу. Між фракціями ми теж радимося і думаю, прийдемо до якоїсь єдиної думки.
Безумовно, дане питання треба обговорити. Тому що не прийняття генплану теж створює ризики. Якщо є щось неправильне – його треба виправляти в міру того, наскільки це можливо – і рухатися далі. Хто має зауваження – повинен висловити їх. Треба закріпляти те, що є, бо інакше все розмито. Будуть приходити інвестори – треба давати їм місця, де вони можуть займатися тим, що пропонують для міста.
Я думаю, що на сьогодні говорити про прийняття Генплану реально. Питання тільки, на скільки якісно ми зможемо усунути те, що вважаємо в ньому не корисним.

2. Тарас Білан (фракція Тернопільська міська організація ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»):
Питання Генплану вже кілька разів переносилося з сесії на сесію. Якщо проект рішення буде затверджений у порядку денному – тоді я вже буду вивчати і знайомитися з даним питанням.
В комплексі ніхто не може достеменно вивчити всі гектари Тернополя. Тому я, як депутат, якого люди обрали і перед якими я несу відповідальність, буду скрупульозно вивчати власне свій округ.

3. Любомир Балук (фракція Політична партія «Громадянська позиція»):
Минулого року депутатів збирали і показували старий генплан. Наглядних змін ми не бачили, а лише містобудівну документацію.
Якщо є багато розбіжностей (забудови парків чи замість двоповерхових будинків – дев’ятиповерхові), то ми не готові голосувати за такі зміни. Треба вивчити пропозиції та реальний стан справ, індивідуально підійти до кожної зміни, і тоді вже приймати рішення.
Особисто я детально всього ще не бачив, але в тих межах, які пропонуються, думаю, поки що не готовий підтримувати. Коли фракціям покажуть зміни, врахують наші побажання, тоді ми зможемо визначатися.

4. Тарас Серетний (Фракція Політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка»):
Я ще не вивчав цього питання. Тільки завтра матиму зустріч з головним архітектором міста для ознайомлення з генпланом і вивчення його.

5. Іван Сороколіт (фракція ВО «Свобода»):
Якщо графічна частина пропонованого генерального плану та ж сама, котру я бачив влітку в управлінні архітектури, то від голосування утримаюсь.
Тоді я озвучив начальнику управління архітектури кілька зауважень котрі для мене неприйнятні, як по своєму виборчому округу, так і по місту загалом. З того часу, я так розумію, нічого не змінилось.
Це таке голосування, окремі негативні наслідки якого будуть виринати протягом наступних років. І винити тоді будуть не чиновників чи архітектуру/узгоджувальну/громадську раду, а депутатів з конкретними прізвищами. Тому я дуже уважно підходжу до цього питання.
Помилкою замовників змін було те, що вони всю увагу приділили усім кому завгодно, але не тим, хто в кінцевому випадку голосуватиме – не депутатам.
Інших депутатів я також закликаю серйозно підійти до даного рішення і уважно проаналізувати пропоновані зміни по власних округах. Адже виправдання “та я не дуже розбираюсь”, “та я щось не знав”, “не помітив” тернополян згодом не влаштують.

6. Віктор Шумада (секретар міської ради):
Ще не знаю, як буду голосувати. Дане питання ми будемо консолідовано вирішувати фракцією ТМО партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Коли мене запросять на засідання фракції ми спільно напрацюємо єдину позицію.

Це лише перших 6 з 42 депутатів, котрих опитали журналісти щодо подальшої долі скандального документу. Далі буде…

Як зазначається, опитування проводилося в телефонному режимі в алфавітному порядку, а також особисто журналістом на заходах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE