Politerno > Україна і світ > Фірташа затримали ще на одну добу

Фірташа затримали ще на одну добу

  • 23 Лютого, 2017
  • 1636 Переглядів
  • 0

За вердиктом Земельного суду Відня у кримінальних справах у справі щодо екстрадиційного арешту українського бізнесмена Дмитра Фірташа, останній залишиться під вартою на запит віденської прокуратури. Остання попросила подовжити тримання його під вартою через запит США на екстрадицію мільярдера.

Як повідомляє DW він перебуватиме під вартою до винесення Земельним судом Відня у кримінальних справах вердикту щодо можливої видачі його США. Це рішення очікується у п’ятницю, 24 лютого.

Раніше 23 лютого суд відмовився брати Фірташа під варту у справі про екстрадиційний арешт за запитом Іспанії. Для попередження втечі бізнесмен буде змушений регулярно повідомляти про місце свого перебування та здати закордонний паспорт.

Як повідомляє УП, у прес-службі Дмитра Фірташа підтвердили повторний арешт бізнесмена, нагадавши, що раніше земельний суд Відня у кримінальних справах, розглянувши запит Іспанії, ухвалив рішення звільнити затриманого без внесення додаткової застави.

“Суд відмовив прокуратурі Відня в арешті Дмитра Фірташа, оскільки відсутній ризик неявки Дмитра Фірташа на вимогу суду. Суд зобов’язав Дмитра Фірташа регулярно відвідувати суд через певні проміжки часу. Дмитру Фірташу заборонено залишати територію Австрії, він здав суду свій закордонний паспорт”, – повідомили адвокати бізнесмена.

“Іспанське розслідування не тільки стосується одних і тих же звинувачень, які були подані з боку влади США в Іллінойсі, а й були подані іспанською владою за інструкцією прокуратури Чикаго. Це все частина тієї ж історії – політичного переслідування Дмитра Фірташа”, – зазначили адвокати.

У зв’язку з тим, що суд відхилив запит Іспанії на затримання, представник прокуратури Відня відразу ж після прийняття рішення про звільнення олігарха, зажадав його затримання за існуючою справою про екстрадицію в США. Рішення на нову вимогу прокуратури Відня суд ухвалить в п’ятницю вдень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE