Politerno > Україна і світ > Верховна Рада провалила призначення нового складу Рахункової палати

Верховна Рада провалила призначення нового складу Рахункової палати

  • 4 Квітня, 2017
  • 1706 Переглядів
  • 0

Верховна Рада України не змогла призначити дев’ять нових членів Рахункової палати. 

Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету з питань бюджету Іван Крулько доповів про результати проведених заходів конкурсу на зайняття посад членів Рахункової палати для призначення нового складу Рахункової палати, повідомила УП

Згідно з процедурою розгляду питання, далі народні депутати взяли участь у рейтинговому голосуванні, під час якого з 28 запропонованих кандидатур необхідно було визначити 9 для призначення членами Рахункової палати.

За відповідне рішення проголосували лише 211 депутатів.

Спершу народні обранці визначили дев’ять найкращих з наданого списку, потім спробували їх затвердити разом, однак кількості голосів бракнуло.

Пацкан Валерій Васильович – 291 голос,

Лук’янчук Руслан Валерійович – 261 голос,

Герулов Тарас Іванович – 227 голосів,

Невідомий Василь Іванович – 225 голосів,

Дроздовський Любомир Петрович – 224 голоси,

Богун Віктор Павлович – 211 голосів,

Сидорович Ярослав Мар’янович – 207 голосів,

Майснер Андрій Васильович – 202 голоси,

Огонь Цезар Григорович – 197 голосів.

Після виступу всіх представників фракцій ВР спікер Андрій Парубій намагався повернутися до призначення нового складу, але ця пропозиція не отримала підтримки.

Зазначим, голова підкомітету Комітету з питань бюджету Іван Крулько уточнив, що комітет пропонував 29 кандидатів з 67, які подали документи. Однак нардеп Олександра Кужель відкликала свою кандидатуру, тому сьогодні Рада голосувала тільки за 28 кандидатів.

Як відомо, термін повноважень деяких членів Рахункової палати закінчився, а главу Романа Магута і головного контролера Марію Шулежко суд відсторонив від посад у зв’язку із звинуваченнями в махінаціях з житлом і розтратою бюджетних грошей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE