Politerno > Україна і світ > Попри санкції саме Росія стала основним постачальником вугілля в Україну

Попри санкції саме Росія стала основним постачальником вугілля в Україну

  • 17 Квітня, 2017
  • 1370 Переглядів
  • 0

Імпорт вугілля з Росії склав виріс до 221 тисячі тонн при загальному обсязі імпорту в 413 тисяч тонн.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За його даними, за перший квартал з ПАР на українські електростанції надійшло 72,9 тис. тонн вугілля, з РФ – 221,6 тис. тонн, з Польщі – 118,9 тис. тонн. Запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України протягом березня 2017 року зросли на 5,2% (на 94,7 тис. тонн) і до 1 квітня склали 1 млн 921,9 тис. тонн.

Як відомо, проект розпорядження про заборону постачання в Україну російського енергетичного вугілля, яку готував Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик,  до цих пір не прийнято.

За його словами, у міністерства є інформація, що росіяни планують брати вугілля з окупованої території Донбасу, збагачувати його в Ростові-на-Дону і продавати Україні як російське.

При цьому Україна будемо платити за нього у два рази більше ніж раніше.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо за 7 днів всіх українських військових не звільнять з полону бойовиків, почнеться блокада окупованих територій. 26 грудня вони оголосили про початок блокади. Блокада привела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні введені надзвичайні заходи в сфері енергетики.

11 лютого, організатори блокади толгівлі з окупованими територіями ввечері в п’ятницю, 10 лютого, перекрили залізницю “Ясинувата-Костянтинівка”. Пізніше ветерани АТО та активісти заявили про відкриття першого редуту на маріупольському напрямку.

27 лютого ватажки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» пригрозили Києву запровадити зовнішнє управління на підприємствах української юрисдикції і вже 1 березняповідомили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під “зовнішнє управління” бойовиків “ДНР” і “ЛНР”.

У відповідь на це, РНБО на засіданні 15 березня прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд доларів.

Після засідання секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони будуть перекриті всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування в зоні АТО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE