Politerno > Україна і світ > Серед країн Європи більше повноважень за Порошенка має лише Лукашенко – Доній Олесь

Серед країн Європи більше повноважень за Порошенка має лише Лукашенко – Доній Олесь

  • 19 Квітня, 2017
  • 1613 Переглядів
  • 0
Президент України Петро Порошенко у своїх повноваженнях поступається лише одному європейському лідеру — главі Білорусі Олександру Лукашенку.
Таку думку висловив відомий політик, екс-нардеп Олесь Доній.

“Зараз повноваженнь, які набрав Петро Порошенко — конституційних, а ще більше — неконституційних — в Європі, крім Лукашенка, не має більше ніхто.
Я стверджую: зараз лише дві людини є авторитарними в Європі — Лукашенко, у якого ще більше повноважень, і Порошенко”, — заявив Доній. “Стільки повноважень, скільки є у Порошенка, немає у жодного органу…Він переважає все.
Прізвище прем’єра, голови Нацбанку, генпрокурора і т.д. — Петро Порошенко. Він особисто приймає рішення майже по всіх питаннях в Україні. Забудьте про демократію. Це — ілюзія”, — вважає політик.
На його думку, Верховна Рада не може прийняти будь-яке рішення, якщо воно не затверджене президентом. “І кажуть, Верховна Рада може відправити у відставку (чиновника, якого згідно з конституцію, затверждує на своїй посаді парламент — ред). Не може.
Без вказівки Петра Порошенка. Максимум, на що здатні депутати теоретично, це саботувати деякі бажання Порошенка.
Прийняти альтернативне рішення, тобто рішення, яке не узгоджене з президентом, ця каденція Верховної Ради не спроможна”, — пояснив свою позицію Доній.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE