Politerno > Тернопільщина > Святкування Пасхи у Тернополі – 200 хористів і відтворення Євангельських подій (фоторепортаж)

Святкування Пасхи у Тернополі – 200 хористів і відтворення Євангельських подій (фоторепортаж)

  • 19 Квітня, 2017
  • 1818 Переглядів
  • 0

Євангельські події відтворили у Пасхальному спектаклі, який показали на Театральному майдані у Тернополі. У центрі міста лунали Пасхальні пісні у виконанні хору з двохсот співаків.

Масове святкування Пасхи було організувано з нагоди 500-річчя Реформації.

Спів Пасхальних пісень об’єднав жителів краю на Театральному майдані. Головна площа міста була переповнена.

“Мені дуже подобається, що люди можуть проводити час разом. Христос Воскрес! Це велике християнське свято, воно об’єднує всіх нас», – каже тернополянка Марія Макух.
Хор із двохсот співаків виконував відомі християнські композиції, серед яких і пісні класиків. До виконання пісень співаки готувалися більше двох місяців.

“У цьому хорі є співаки з дванадцяти церков міста Тернополя. Ми готували пісні Пасхального змісту. Десь два місяці ми збиралися, робили об’єднані репетиції. Кожна церква пропонувала свою пісню, ми врахували побажання і сформували репертуар”, – каже адміністратор об’єднаного хору Надія Логвись.

Особливо тернополян сподобався Пасхальний спектакль, у якому було відтворено життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа. Сценарій написано на основі Святого Письма.

Пасха – найважливіше, мабуть лише після Народження Спасителя, християнське свято. Дата встановлюється кожного року, але цьогоріч християни східного і західного обрядів святкують Христове Воскресіння разом.

“Пасха означає перемогу життя над смертю. Це велике славне свято, в якому ми проголошуємо воскресіння Ісуса Христа. Для нас Пасха – це Христос. А оскільки Пасха – це Христос, це не те, що треба їсти, а це Той, Кого треба пізнавати. Тому кожен християнин на Пасху повинен більше пізнавати Христа, більше пізнавати Його слово і Його любов”, – зазначив єпископ об’єднання церков ХВЄ в області Віталій Яцюк.

[metaslider id=10825]

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE