Politerno > Україна і світ > Хто більше нашкодив Україні за три роки – Путін чи Порошенко?

Хто більше нашкодив Україні за три роки – Путін чи Порошенко?

  • 20 Квітня, 2017
  • 1717 Переглядів
  • 0

Намагаючись зрозуміти істинні причини жахливого стану, в якому опинилалася наша держава, потрібно просто відключитись від провладної пропагади і включити здоровий глузд. Свій погляд на проблеми України виклав автор статті на сайті “Экономика от пророка“.

Вчора в статті “Не всякий ворог путінської Росії – мій друг” автор вказав, що: “цілком можливо, шкоду Україні нинішній український президент завдав і продовжує завдавати навіть більше, ніж Путін. Сьогодні конкретизую цю тезу деякими економічними викладками.

Ще в 2014 і 2015 роках я писав, завдяки кому і чому, а також в якій мірі, стався тодішній грандіозний обвал гривні. Нагадаю, на початок 2014 року курс становив трохи вище 8 грн за дол, в лютому 2015 року його дострибує до 40, потім відкотився до 25, а зараз, як відомо, становить близько 27 грн за дол.

Так ось, зростання курсу долара з 8 до приблизно 12 грн за дол – це на совісті екс-президента Януковича, а також Азарова та Арбузова. Оскільки вони штучно утримували гривню в 2010-2013 роках, для чого шаленими темпами спускали золотовалютні резерви країни і влазили в валютні борги.

Підвищення курсу приблизно до 15-16 грн за дол можна списати на війну Росії (фашистська держава, визнана 27.01.15 Верховною Радою країною-агресором) проти України на Донбасі, яка активізувалася в кінці літа 2014 року. Хоча, нагадаю, Нацбанк під керівництвом Гонтаревої за прямим наказом Порошенко утримували протягом вересня-жовтня штучний курс 12,95 грн за дол – під парламентські вибори, для чого тоді було витрачено ліквідні залишки ЗВР, а після виборів гривня стрімко впала.

Відповідно, за все, що вище 16 грн за дол, можна сказати “спасибі “вже нинішній українській владі – в першу чергу, президенту Порошенко.

Таким чином, як бачимо, в більш ніж трьохкратному обвалі гривні вина Порошенко перевищує провину Путіна.

Відповідно, в величезної інфляції в 2014-2015 роках, яка в значній мірі була викликана потужним обвалом гривні, теж більше провини Порошенко, ніж Путіна.

Тим більше, що додатковий різкий стрибок інфляції стався через майже 7-кратне зростання ціни на газ навесні 2015 року, рішення про яке прийняв 25-річний глава НКРЕ Вовк, який є ставлеником Порошенко. Додаткове приблизно 2-кратне зростання тарифів на ЖКГ було викликане квітневим минулого року рішенням Гройсмана про введення “єдиної ціни” на газ, який є ще одним ставлеником Порошенко.

Ну а рекордна інфляція, в свою чергу, призвела також до рекордного падіння реальних доходів населення України.

Що ж стосується безпосередньо головного економічного показника – реального ВВП, який продемонстрував найпотужніше падіння в 2014-2015 роках і мінімальне зростання в 2016 році, то він теж залежить від інфляції (динаміку реального ВВП визначають шляхом корекції номінального ВВП на індекс-дефлятор).

Так що, як бачите, навіть приблизний підрахунок показує, що шкоди українській економіці і українцям Порошенко, який очолює корупцію в країні завдав навіть більше, ніж Путін”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE