Politerno > Україна і світ > Росія заблокувала проект резолюції ООН щодо КНДР

Росія заблокувала проект резолюції ООН щодо КНДР

  • 20 Квітня, 2017
  • 1353 Переглядів
  • 0

Під час засідання Ради безпеки ООН Росія заблокувала проект заяви США щодо засудження останнього ракетного випробування КНДР.

Про це інформує The Voice of America.

У документі йдеться про те, що незаконна діяльність Північної Кореї щодо тестування балістичних ракет призведе до створення системи доставки ядерної зброї та значно збільшить напруженість в регіоні та за його межами.

“Незрозуміло, чому Росія заблокувала заяву, яка практично ідентична заяві Радбезу щодо засудження випробувань балістичних ракет, що була схвалена Росією у лютому”, – зазначає видання.

В свою чергу, дипломати пояснюють, що Москва виступає проти вилучення слів “через діалог” в останній заяві, коли йдеться про питання дипломатичного врегулювання ситуації в КНДР.

Як відомо, Північна Корея 16 квітня спробувала запустити ракету, однак пуск виявився невдалим. Американські військові повідомили, що ракета вибухнула практично на старті.

28 квітня державний секретар США Рекс Тіллерсон очолить засідання Ради безпеки ООН щодо питання ядерної програми Північної Кореї. А напередодні пройде саміт президента Дональда Трампа та лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Як повідомлялось, Кремль двічі наклав вето на резолюцію щодо хімічної атаки в Сирії – 5 та 12 квітня.

Внаслідок атаки на місто Хан Шейхун у Сирії загинули 89 осіб. Сирія заперечує свою причетність до нападу.

Російська влада наполягає, що всю хімічну зброю в Сирії вже знищили раніше під контролем міжнародних спостерігачів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE