Politerno > Україна і світ > Новий головний люстратор України дала перше інтерв’ю (Відео)

Новий головний люстратор України дала перше інтерв’ю (Відео)

  • 26 Квітня, 2017
  • 1465 Переглядів
  • 0

Департамент з питань люстрації Міністерства юстиції України очолила 28-річна Анастасія Задорожна. Вона перемогла в конкурсі, під час якого на посаду претендували понад три десятки людей.

Дівчина з другої спроби очолила департамент з питань люстрації Міністерства юстиції. Орган, який формує процедуру очищення влади і відстежує щоб люстровані чиновники не поверталися на державну службу. Всього на цю посаду претендували 33 людини.

Своє перше інтерв’ю Задорожна дала журналістам 1 + 1. Чиновник розповіла, що по кар’єрних сходинках просувалася сама: починала помічником нардепа в ВР, а в департамент прийшла на рядову посаду. Її батько – адвокат, який був серед претендентів на крісло керівника в НАБУ.

Обидва юристи стверджують, що бізнесом ніколи не займалися. Однак батьки придбали для Насті житло в Києві за 700 тисяч гривень. Квартира ж чоловіка Задорожної в декларації оцінена всього в 8 тисяч гривень. “Швидше за все, допустила помилку в декларації. Не більше, не менше”, – пояснила сама Задорожна.

У цьому ж документі не вказаний дохід, який приносить бізнес її чоловіка, який володіє двома фірмами автосервісу. Новообрана чиновниця пояснює, що грошей чоловік поки не заробляє, тому що почав бізнес недавно. В цілому про себе вона говорить неохоче, але в одній з соцмереж Настя демонструє фотографії в купальнику і подруг з шоу-балету Crazy Angels.

Як керівник люстраційного департамернта Задорожна матиме 20 підлеглих і 15 тис грн. зарплати. Скільки часу планує працювати на посаді і на що робити акценти на початку діяльності – новий керівник не говорить.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE