Politerno > Україна і світ > Прокуратура відкрила справу за відмову Одеської міськради від декомунізації

Прокуратура відкрила справу за відмову Одеської міськради від декомунізації

  • 27 Квітня, 2017
  • 1396 Переглядів
  • 0

Одеська міськрада повернула декільком вулицям колишні назви

Прокуратура відкрила справу за рішення Одеської міської ради повернути деяким перейменованим в рамках декомунізації вулицями колишні назви.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Одеської області.

“У четвер, 27 квітня, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження, у зв’язку з прийняттям Одеською міською радою рішення щодо зміни назв вулиць і провулків.

Так, у прийнятому рішенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, розповсюдження комуністичної, і нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів)”, – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, напередодні депутати вирішили повернути назви вулиць 25-ї Чапаєвської дивізії, Бабушкіна, Бадаєва, Бєлінського, Гайдара, Терешкової і проспект Маршала Жукова.

Разом з тим, вул. Карла Лібкнехта стала вул. Небесної сотні, а провулок К.Лібкнехта – провулком Героїв Крут, дев’ять Чапаєвських провулків – Старокозачими провулками і т.д.

Як відомо, відповідно до закону про декомунізацію Саакашвілі своїм розпорядженням раніше надав нові назви приблизно трьомстам вулицям, проспектами та провулкам Одеси і населених пунктів Одеської області.

Зокрема, в документі зазначено, що ці назви не підпадають під закон про декомунізацію. Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій розповів, скільки населених пунктів було перейменовано в рамках декомунізації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE