Politerno > Україна і світ > Про що Путін і Меркель домовилися по Донбасу (Відео)

Про що Путін і Меркель домовилися по Донбасу (Відео)

  • 2 Травня, 2017
  • 1519 Переглядів
  • 0

У російському місті Сочі завершилася зустріч президента РФ В. Путіна і канцлера Німеччини А. Меркель.

Обговорення ситуації на Донбасі лідерами двох країн показало, що Москва не збирається поступатися власними інтересами і зацікавлена виключно в здійсненні впливу на Україну, а позиція Берліна зводиться до виведення українських військ на державний кордон, повідомило видання Real.

По суті, сторони погодилися лише в одному – знову і знову розмовляти на цю тему, мабуть, поки у когось одного не здадуть нерви …

Путін заявив російським журналістам, що нинішня влада “втратила шанс реалізувати мінські угоди в тому вигляді, який вигідний Кремлю. Тобто, глава Росії відкрито заявляє, що не вірить в те, що Петро Порошенко погодиться поступитися інтересами України заради “миру” і “зовнішнього управління” з Москви.

А на любий інакший перебіг подій Путін не згоден. При цьому російський лідер знову повторив, що не збирається приєднувати окуповані райони Донбасу до РФ.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не вважає за доцільне укладення нової угоди на заміну “мінських домовленостей”. При цьому вона не приховує, що “нам потрібно перемир’я”, а зняття санкцій з Росії можливо лише після виконання Москвою “Мінських домовленостей”.

Обидва політики зійшлися на необхідності продовження переговорів в нормандському форматі.

Мабуть, Путін сподівається, що лідери інших країн вмовлять Порошенко поступитися, а Меркель думає, що господар Кремля відмовиться від найжорсткіших умов у вигляді безпосереднього впливу на українську політику через “особливий статус” і своїх маріонеток на Донбасі.

Ниже викладене відео спільної прес- конференції Путіна і Меркель

Читайте також: Про що говорили Путін та Меркель в Сочі – основні тези

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE