Politerno > Тернопільщина > “Жоден з попередніх мерів не здогадався продати бульвар Петлюри”, – мешканці мікрорайону

“Жоден з попередніх мерів не здогадався продати бульвар Петлюри”, – мешканці мікрорайону

  • 3 Травня, 2017
  • 3324 Переглядів
  • 0

Мешканці прилеглих будинків до бульвару Петлюри не розуміють, як можна було продати бульвар під забудову. Не розуміють, чому забудовник обгородив значно більшу територію, аніж йому продали. І просять міську раду виділити йому іншу ділянку замість цієї.

Про це повідомляє “20 хвилин“.

Територію на бульв. Петлюри забудовник обгородив 2 травня вранці. Тоді мешканці будинків почали пікетувати проти готельно-розважального комплексу, який там планують збудувати.

На пікет вони вийшли і 3 травня. Люди очікували, що прийдуть представники міськради. Проте нікого, окрім депутатів не було.

Ще перед початком пікету, людей, які зайшли на обгороджену територію, звідти почав виганяти чоловік, який представився представником забудовника. – Це приватна територія, вийдіть звідси, – так він звертався до усіх, хто був на місці запланованої будови. І роздав журналістам два документи – рішення шостого скликання 47-ї сесії міської ради від 25 квітня 2014 року та список депутатів, які тоді проголосували за продаж ділянки з аукціону в 0,09 га на бульв. Петлюри.

[metaslider id=12826]

Цього разу на пікет мешканці теж прийшли з плакатами. Вони обурюються проти забудови.

– Ми дуже просимо наших депутатів, щоб вони на сесії винесли питання про те, щоб забудовнику надали іншу ділянку, – говорить мешканка одного з будинків Галина Пастушенчин. – Ми дуже просимо. Я розумію, що був аукціон, але він теж був не зовсім законним. Не можна допустити, щоб бульвар продавався. Це зелена зона. Громадських слухань з цього питання теж не було.

Окрім того, мешканці хочуть, щоб на бульварі встановили фонтан.

– Якщо тут буде ця будова, то цю зупинку заберуть, бо потрібно ж буде зробити заїзд, – каже жінка. – Ми проти цього! Якщо звідси заберуть зупинку, то для людей це буде як трагедія. Ми хочемо, щоб тут не будували, а окультурили територію, зробили газони, лавочки. Та памʼятник Петлюрі.

[metaslider id=12835]

Мешканці не розуміють, як забудовнику могли продати землю на бульварі.

– У Тернополі багато мерів було з 1991-ого року, але жоден з них не здогадався продати бульвар Петлюри, – каже мешканка будинку на бульв. Петлюри Нінель Гнонська. – Тільки Надал. Цю землю незаконно виставили на аукціон. Коли ми запитували у пожежників, як вони заїдуть до будинку у разі пожежі, то відповіді не було. Хто підписав проект з пожежників? До того ж, площу, яку загородили значно більша від тої, яку їм продали. А це бульвар.

Депутат по цьому округу Галина Гевко наголосила, що мешканці повинні писати заяву у міську раду і відстоювати свою позицію. Представник забудовника, який так і не представився, коментувати ситуацію спершу відмовлявся. Проте згодом вступив у суперечку з пікетувальниками.

Депутат міської ради Андрій Шкула зазначив, що земля дійсно була продана на аукціоні. Але претензії мешканців виправдані, оскільки тут зелена зона та бульвар.

– Я вже був на зборах і казав, що є два рішення – звертатись в міську раду з вимогами або скасовувати рішення міської ради і добиватись повернення землі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE