Politerno > Україна і світ > Пентагон не заплатить за “Азов”

Пентагон не заплатить за “Азов”

  • 5 Травня, 2017
  • 1582 Переглядів
  • 0

Палата представників Конгресу США заборонила витрачати виділені по військовій лінії України кошти на підтримку націоналістичного батальйону “Азов”, відповідне положення закріплено в законопроекті про асигнування Пентагону, який увійшов в спільний проект бюджету на залишок 2017 фінансового року. У середу він був прийнятий нижньою палатою Конгресу.

“Кошти, передбачені цим законом, не можуть бути використані для поставок озброєнь, проведення підготовки або надання будь-якої іншої допомоги батальйону” Азов”, – йдеться в тексті документа.

В цілому, згідно із законопроектом, Пентагон до 30 вересня (кінець поточного фінансового року) може витратити $ 150 млн на надання підтримки Україні, “включаючи підготовку (військ), техніку, летальні озброєння оборонного призначення, логістичну допомогу, постачання”.

Однак ці кошти не можуть бути використані “з метою придбання або передачі переносних зенітних ракетних комплексів”.

Ця ініціатива була прийнята Палатою представників ще на початку березня, але тепер вона знову пройшла процедуру голосування як частина загального федерального бюджету.

Крім цих $ 150 млн конгресмени також схвалили надання Україні щонайменше $ 337 млн. Ці гроші можна буде витрачати на невійськові потреби, зокрема, для забезпечення своїх кредитних зобов’язань, а також на розмінування, боротьбу з тероризмом і на інші цілі. Дана сума закладена в законопроекті про фінансування Держдепартаменту.

У ці та багато інших ініціатив включені положення про “протидію Росії”. Зокрема, законодавці забороняють використовувати ряд виділених коштів на співпрацю з Москвою.

Для Пентагону також продовжено заборону на спільну роботу з “Рособоронекспортом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE