Politerno > Україна і світ > Ле Пен привітала Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції

Ле Пен привітала Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції

  • 7 Травня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

Лідер “Національного фронту” Марін Ле Пен привітала Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах Франції, і побажала йому успіхів на посаді глави держави.

Про це повідомляє ТАСС.

Виступаючи на мітингу після оголошення результатів голосування, Ле Пен повідомила, що провела телефонну розмову з лідером руху “На марші”.

“Я привітала переможця і в інтересах країни побажала йому успіхів”, – сказала лідер партії.

В оточенні Макрона ця телефонна розмова назвали “коротким, але сердечним”.

Ле Пен зазначила, що президентські вибори, котрі відбулися в країні принесли “Національному фронту” безпрецедентно успішний результат.

“Цією історичною і масовою підтримкою французи призначили альянс патріотів і республіканців головною опозиційною силою проти програми нового президента”, – сказала вона, звертаючись до прихильників.

Колишні системні партії, продовжила Ле Пен, “які взяли на себе відповідальність за обрання пана Макрона, дискредитували самі себе і втратили всяку легітимну можливість представляти із себе силу, яка претендує на зміну влади”.

“Перший тур ознаменував корінний розпад політичного життя у Франції з виключенням старих партій, цей другий тур знаменує великомасштабну реорганізацію навколо протистояння патріотів і глобалістів”, – переконана вона.

Саме вибір між патріотичними і глобалістськими силами, додала політик, “повстане перед французами в кожному виборчому окрузі під час парламентської кампанії” в червні цього року.

“Я буду на чолі цієї битви, щоб ще ширше об’єднати всіх, хто хоче вибрати Францію, захистити її незалежність, свободу, процвітання, безпеку, ідентичність, соціальну модель”, – сказала вона.

У зв’язку з цим, особливо відзначила Ле Пен, її партія “Національний фронт” “повинна буде також глибоко оновитись, щоб бути на висоті цієї історичної можливості і очікувань французів, висловлених у другому турі”.

“Я запропоную почати глибоке перетворення нашого руху з метою створення політичної сили, на яку сподіваються багато французів і яка, як ніколи, необхідна для відновлення нашої країни. Я закликаю всіх патріотів долучитися до нас, щоб взяти участь у вирішальній політичної битві, яка починається вже сьогодні ввечері, – як ніколи Франція потребує вас”, – уклала вона.

Другий тур президентських виборів відбувся у Франції 7 травня.

Згідно з попередніми даними, перемогу в ньому здобув лідер центристського руху “На марші” Емманюель Макрон, який набрав 65,9% голосів. За Ле Пен проголосували, згідно з цими ж даними, 34,1% виборців.

Вибори до Національних зборів (нижня палата парламенту), за підсумками яких визначиться склад нового уряду, пройдуть в два тури 11 і 18 червня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE