Politerno > Україна і світ > Дніпровський меткомбінат переходить під контроль Ахметова

Дніпровський меткомбінат переходить під контроль Ахметова

  • 8 Травня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК), яке раніше входило в корпорацію “Індустріальний союз Донбасу”, перейшло під контроль холдингу “Метінвест”.

Про це заявив співголова фракції “Опозиційний блок” Олександр Вілкул, повідомляє інтернет-видання “Новости Каменского “Кстати+“.

Зокрема, Вілкул заявив, що ДМК відновить роботу вже в травні і підтвердив, що комбінат переходить в сферу впливу групи “Метінвест”. За його словами, це позитивно позначиться на підприємстві.

“У “Метінвеста” є можливість вирішити проблеми ДМК і з залізорудною сировиною, і з коксом, і вугіллям. А значить – тисячі городян будуть з роботою і зарплатою”, – зазначив Вілкул.

Як відомо, 17 лютого корпорація “Індустріальний союз Донбасу” заявила про припинення виробництва металопродукції, коксу та електроенергії на своїх підприємствах в Алчевську.

Також повідомлялося, що група “Метінвест” звернулася до господарського суду Києва стягнути з компанії “Метінвест-СМЦ”, яка займається роздрібними продажами металопродукції групи “Метінвест”, Алчевського металургійного комбінату (Луганська область) і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) 23,683 млрд гривень.

Контрольний пакет акцій “ІСД” наразі належить пулу російських інвесторів, ще 49,9% акцій контролюють Олег Мкртчан та Сергій Тарута.

Основними акціонерами “Метінвесту” є група “СКМ” Ріната Ахметова (71,24%) і “Смарт-холдинг” Вадима Новинського (23,76%), які спільно керують компанією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE