Politerno > Україна і світ > В Криму російські силовики побили і викрали сина голови Судацького меджлісу

В Криму російські силовики побили і викрали сина голови Судацького меджлісу

  • 8 Травня, 2017
  • 1605 Переглядів
  • 0

8 травня, в понеділок, силовики окупаційної влади Криму, під час обшуку в будинку голови Судацького меджлісу Ільвера Аметова, побили його сина й відвезли в невідомому напрямку. Приводом для обшуку став якийсь анонімний лист.

Про це сам Аметов розповів у коментарі виданню “Крим.Реалії“.

“У мене вдома етнографічний музей і зброї дуже багато, починаючи з середніх століть і донині. Вони в музеї провели обшук, усе перевернули. Сина старшого побили, наділи наручники й відвезли, куди – не знаю, сказали, що ввечері подзвонять”, – сказав Аметов.

За даними QirimInfo, обшук у будинку Аметова в Судаку почався о 7:30 і тривав півтори години. Його проводили близько 10 бійців ФСБ в масках і зі зброєю. Приводом для обшуку став анонімний лист про незаконний обіг зброї і наркотиків і нібито причетності до цього Аметова. Після обшуку сина Аметова силовики відвезли до Сімферополя.

“Це вже другий обшук в будинку Аметова – перший раз силовики приходили до нього з обшуком у 2015 році”, – йдеться в повідомленні.

При цьому глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Facebook, що станом на 12:00 російські окупанти продовжують обшук в будинку кримського татарина Юсуфа Тороза в Морському, що в 20 км від Судака. “Озброєні люди в масках не пускають у двір присутніх співвітчизників”, – написав він.

Озброєні люди, які прибули на трьох мікроавтобусах, оточили квартал компактного проживання кримських татар в Морському. Там почали обшук в будинку Тороза.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE