Politerno > Україна і світ > Reuters: США озброять Саудівську Аравію до зубів

Reuters: США озброять Саудівську Аравію до зубів

  • 8 Травня, 2017
  • 1203 Переглядів
  • 0

США підготували план поставок Ер-Ріяду, столиці Саудівської Аравії (СА), сучасного озброєння на суму в 11,5 мільярда доларів.

Майбутній візит президента США Дональда Трампа в Саудівську Аравію буде супроводжуватися підписанням цілого ряду контрактів на поставку королівству озброєння на десятки мільярдів доларів. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, Lockheed Martin готує мільярдну угоду з продажу саудівцям системи ППО THAAD. Протиракетний комплекс такого типу розміщений недавно в Південній Кореї.

Крім цього, ведуться переговори про продаж Саудівській Аравії супутникових систем стеження, програмного забезпечення для систем управління і зв’язку армійських підрозділів, а також новітніх боєприпасів і бомб різного типу, включаючи протибункерні.

Паралельно активізувалися переговори за контрактом на поставку чотирьох бойових кораблів на загальну суму близько 11,5 млрд доларів. Діалог на цю тему між Ер-Ріяд і Вашингтоном почався ще два роки тому, проте до укладення контракту справа так і не дійшла.

Слід зазначити, що будь-яка масштабна операція з продажу зброї США іншим країнам підлягає контролю з боку Конгресу. Конгресмени при винесенні рішення керуються правової установкою, згідно з якою при будь-якій угоді між США і близькосхідним державами за Ізраїлем має зберігатися якісна військова перевага над своїми сусідами.

Раніше Трамп заявив, що під час візиту до Ер-Ріяда він має намір почати створення “нового фундаменту” боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, в жовтні 2014 американський ВПК поставив Саудівської Аравії 202 ЗРК “Патріот” (Patriot), кілька пускових установок та іншої військової техніки на суму 1,75 млрд доларів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE