Politerno > Україна і світ > Віктор Шишкін: Кого б я арештовував, так це Порошенка і компанію, потім Гройсмана і Яценюка

Віктор Шишкін: Кого б я арештовував, так це Порошенка і компанію, потім Гройсмана і Яценюка

  • 9 Травня, 2017
  • 1632 Переглядів
  • 0

При цьому політичному керівництві нашої держави жоден нормальний прокурор не зможе працювати, заявив в коментарі одному виданню Віктор Шишкін, перший генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду 2005-2015 років.

Шишкін підкреслив, що не дивлячись на заяву лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко, яка назвала його прикладом того, яким повинен бути генеральний прокурор України, йому ця посада не світить, тому що на посту глави ГПУ він відкрив би виробництва на президента України Петра Порошенка, прем’єр -міністра та екс-голови Верховної Ради Володимира Гройсмана і колишнього прем’єра Арсенія Яценюка.

“Я їх першими заарештую. Перший, кого б я заарештовував, це Порошенко і компанія. Потім Гройсмана і компанію, потім Яценюка і компанію У Яценюка замах на зраду Батьківщини. У Порошенко службова недбалість, як мінімум, невиконання обов’язків. Гройсману, думаю, теж саме, маніпуляції, фальсифікація документів у Верховній Раді”, – пояснив він.

“Потрібно серйозно реформувати всю прокуратуру. Якби мене хтось висував, то я б поставив ультиматум Верховній Раді і президенту, яким чином вони зобов’язані не втручатися в мою діяльність. Чи не робити те, не робити те, не робити те. І як це можна зробити тобто я б їх не просив, я б ультиматум ставив, що тільки за таких умов я погоджуся”, – заявив він.

Екс-суддя Конституційного суду зазначив, що погодився б бути Генпрокурором, якби прийняли закон про прокуратуру, написаний ним власноруч.

“Я напишу, якщо треба. Я ж його написав в 1991 році, мені це не важко. Там було більше самостійності і більше повноважень. На сьогодні спеціально обрізають повноваження у прокуратури як слідства, навіть я, противник загального нагляду з самого початку, з 90 х років, вважаю, що саме сьогодні його треба частково повернути, тому що держава пішла в розбалансування. Тому його треба повернути, щоб спостерігати і за тією ж митницею, і за тими ж прикордонниками, податковою, за фіскальними всякими службами “, – підсумував Шишкін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE