Politerno > Україна і світ > Чи загрожує Трампу імпічмент? Головні подробиці скандалу з відставкою глави ФБР

Чи загрожує Трампу імпічмент? Головні подробиці скандалу з відставкою глави ФБР

  • 10 Травня, 2017
  • 1443 Переглядів
  • 0

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп 9 травня несподівано для всіх звільнив начальника ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування щодо можливих зв’язків глави Білого дому з Росією.

Експерти гадають про причини рішення президента США, але сходяться на думці, що такий крок Трампа може коштувати йому президентського поста.

Пропонуємо ключові подробиці гучного скандалу.

“Неефективний” керівник

“Хоча я Вам дуже вдячний за те, що ви цілих три рази інформували мене про те, що я не перебуваю під слідством, я, тим не менш, згоден з думкою міністерства юстиції про те, що Ви не в змозі ефективно керувати Бюро”, – заявив президент США.

“Нам вкрай необхідно знайти для ФБР нове керівництво, яке відродить довіру громадськості до його життєво важливою правоохоронної місії”, – додав він.

Трамп пообіцяв, що звільнення Комі “стане новим початком” для ФБР.  У Білому домі негайно розпочали пошук нового директора спецслужби.

За даними газети The New York Times, Комі висміяв перші повідомлення американських ЗМІ про його звільнення з посади директора ФБР. Коментуючи ці повідомлення під час зустрічі зі співробітниками ФБР в Лос-Анджелесі, Комі назвав ці дані імовірним розіграшем і розсміявся. У цей момент він не бачив, що його помічники з-за лаштунків подають йому знаки з проханням перервати виступ і зійти зі сцени.

Читайте такж: Сноуден засудив звільнення директора ФБР Джеймса Комі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE