Politerno > Україна і світ > Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі

Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі

  • 10 Травня, 2017
  • 1639 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп відправив у відставку директора Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймса Комі.

У листі, який президент направив панові Комі, йдеться, що той “не може ефективно керувати бюро”, і ФБР необхідний новий глава, який “відновить довіру населення”. Пан Трамп також зазначає, що діяв на підставі рекомендацій генерального прокурора США Джеффа Сешнса і його заступника Рода Розенстайна, повідомляє Комерсант

Джеймс Комі був призначений на пост директора ФБР президентом Бараком Обамою в 2013 році. Нового директора ФБР почнуть шукати негайно, повідомили в Білому домі. Виконувати обов’язки глави спецслужби буде Ендрю Маккейб, який займав пост заступника пана Комі.

Джеймс Комі зловживав повноваженнями, самостійно оголосивши про закриття справи проти Хілларі Клінтон щодо несанкціонованого використання приватного сервера електронної пошти, говориться в меморандумі першого заступника генпрокурора Рода Розенстайна, поширеного Білим домом. За його словами, пан Комі допустив “серйозні помилки в роботі”.

Як заявив пан Розенстайн, директор ФБР повинен був повідомити, що відомство завершило розслідування справи і передати ії федеральним прокурорам. При цьому Джеймс Комі діяв без дозволу керівництва Мін’юсту, в чию структуру входить ФБР. Крім того, пан Комі виклав свою позицію на прес-конференції “як заключне слово звинувачення без руху”, хоча не мав права і не повинен був цього робити, відзначається в меморандумі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE