Politerno > Україна і світ > Новообраний президент Південної Кореї готовий домовлятися c Кім Чен Ином

Новообраний президент Південної Кореї готовий домовлятися c Кім Чен Ином

  • 10 Травня, 2017
  • 1423 Переглядів
  • 0

Новообраний президент Південної Кореї від Демократичної партії Мун Чже Ін пообіцяв відразу після інавгурації на Національних зборах в Сеулі негайно зайнятися питанням безпеки через Північну Корею.

Про це повідомляє Reuters.

Він готовий навіть якщо знадобитися, їхати в столицю КНДР на переговори з Кім Чен Ином.

“Я терміново спробую вирішити кризу безпеки. Якщо знадобиться, я полечу прямо до Вашингтона, я поїду в Пекін і Токіо, і, якщо умови будуть відповідними, в Пхеньян”, – заявив Мун Чже Ін.

Також в своєму першому виступі на посаді президента він пообіцяв негайно зайнятися складними завданнями, пов’язаними з просуванням ядерних амбіцій КНДР і пом’якшенням напруженості у відносинах з США і Китаю.

Мун Чже Ін заявив, що приступить до спроб щодо послаблення напруженості в сфері безпеки на Корейському півострові і переговорів з Вашингтоном і Пекіном, щоб згладити конфлікт навколо системи протиракетної оборони США, розгорнутої на півдні.

Також він планував незабаром оголосити про призначення головних чиновників кабінету і президента, щоб швидко “завершити вакуум влади”, який був залишений після відходу його попередника.

Як відомо, президентом Південної Кореї став лідер опозиції Мун Чже Ін. Передвиборна програма 64-річного Мун Чже Іна включала в себе більш м’який політичний курс у відносинах з КНДР, реформи великих південнокорейських компаній, таких, як Samsung, і більше самостійності у відносинах з США.

Дострокові вибори в Південній Кореї були призначені після того, як екс-главі держави Пак Кин Хе оголосила імпічмент і заарештували через звинувачення в корупції.

Як повідомлялось, колишньому президенту Південної Кореї Пак Кин Хе офіційно пред’явлені звинувачення за декількома пунктами, включаючи хабарництво.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE